Lærke Dahl er på vej til Afrika med Folkekirkens Nødhjælp.

Lærke Dahl er på vej til Afrika med Folkekirkens Nødhjælp.

The Warm Heart of Africa

Nybagt student skal tre måneder til Malawi - The Warm Heart of Africa

Af
Af Lærke Dahl

Vejle

Drømmer du om at rejse ud og væk fra Danmark i de her kolde vintermåneder? Det gør jeg, og den drøm har jeg haft de sidste mange år, og nu kan jeg endelig gøre det. Jeg er blevet student fra Rødkilde Gymnasium og kan nu tage et sabbatår og rejse ud og se verden. Det betyder, jeg må forlade min familie og Vejle de næste tre måneder.
Og hvilket sted vil være bedre at tage hen og få varmen end "the warm heart of Africa" også kaldet Malawi. Malawi er et af verdens fattigste lande og har store problemer med tørke og sygdom især AIDS. De er først ved at lære, hvad det vil sige at have et demokratisk land. Så hvorfor vil jeg rejse til Malawi, og hvad skal jeg dernede?
Jeg tænkte, at der må være en grund til at landet bliver kaldt for "the warm heart of Africa" ud over temperaturen selvfølgelig, som dernede er på omkring de 40 grader om dagen. Jeg rejser derned med Folkekirkens Nødhjælp for at se og opleve Afrika, opleve kulturen i Malawi og forhåbentlig møde nogle utroligt spændende mennesker. Mennesker som jeg har hørt har nogle meget store varme hjerter fyldt med en masse glæde til livet. Og det er netop de almindelig mennesker, vi skal møde, og det er deres liv, vi skal være en del af. Jeg skal bo ude ved de lokale familier i deres huse og være en del af deres familie. Jeg skal hjælpe til med husholdningen, arbejde i marken som familien har, hente vand i en brønd og gå med det på hovedet, lære at tage bad i en spand vand og gå på wc i et hul i jorden. Og jeg skal opleve hvordan, man holder jul og nytår i Malawi.
Derudover skal jeg rundt og se de forskellige projekter, som Folkekirkens Nødhjælp og deres samarbejdspartnere har i landet. De arbejder med tre hovedområder: HIV og AIDS, fødevaresikkerhed og kvinders rettigheder.
Men alt dette skal jeg ikke helt alene. Folkekirkens Nødhjælp sender 10 fantastiske personer til Malawi, og sammen med dem håber jeg på at få en uforglemmelig oplevelse for livet, og måske få et nyt perspektiv på tingene/livet.

Publiceret 20 October 2012 10:00