Team Munk fra Munkekærskolen.

Team Munk fra Munkekærskolen.

Spændende dyster på Solrød Bibliotek

Blåhvalerne fra 6. klasse på Køge Bugt Privatskole går videre som Solrøds deltager i regionsfinalen i den landsdækkende konkurrence SmartParatSvar i Gentofte den 7. november.

SOLRØD: Onsdag den 24. oktober og fredag den 26. oktober var Solrød Børnebibliotek vært ved to forskellige spændende konkurrencer om paratviden.
Onsdag dystede femteklasser fra kommunen i Solrøds egen private konkurrence Quizz4you, som biblioteket afholder som afslutning på det læselyst-projekt, som børnene har været præsenteret for i 4. klasse.
Projektet går ud på, at skole- og børnebiblioteket præsenterer en lang række gode bøger som en slags appetitvækker og inspirator for videre læsning i fritiden. Vinderen af Quizz4you blev Team Munk fra Munkekærskolen.
Fredagens konkurrence var en del af den landsdækkende konkurrence SmartParatSvar, som løb af stabelen i 385 klasser landet over. Vinderen blev Blåhvalerne fra 6. klasse på Køge Bugt Privatskole. Klassen går videre som Solrøds deltager i regionsfinalen i Gentofte den 7. november.
Hele SmartParatSvar-forløbet afsluttes med den landsdækkende finale i Odense i december måned, som transmitteres i TV2 og hvor Huxi Bach er vært.
SmartParatSvar er som navnet lyder en konkurrence i paratviden. Deltagerne kan vælge spørgsmål ud fra 22 forskellige kategorier som dyr, rummet, eventyr, fantasi og musik.
Der er tre spørgsmål inden for hver kategori, og holdet har 20 sekunder til at komme med de rigtige svar.
- Det var nogen meget dygtige hold, der deltog i begge konkurrencer, men en konkurrence kan jo desværre kun ha en vinder. Den heldige vinderklasse i begge konkurrencer kan se frem til en lækker kagemand, som bliver leveret i løbet af næste uge, fortæller ledende børnebibliotekar Merete Riis, Solrød Bibliotek.
pm

Blåhvalerne fra 6. klasse på Køge Bugt Privatskole.

Blåhvalerne fra 6. klasse på Køge Bugt Privatskole.

Publiceret 27 October 2012 10:30