Stop spinnet Niels !

Niels Clausen (S) anklager I Køge Onsdag (uge 42) et af vores medlemmer (Jette Wichmann Jørgensen) for ”uhyrlige påstande” og for ”at være helt ude i hampen”.
Sagen der i den grad har fået min navnebror til at fare i flint er ”problemet” med Køges andel af de 500 millioner kroner til EKSTRA varme hænder i daginstitutionerne som EL fik ind i sidste års finanslov – for Køge var det ca. 5,1 million eller ca. 21 pædagogstillinger det drejersig om - der skal vist ikke mere end en enkelt gennemlæsning af budgettet for at konstatere, at der ikke er sket en forbedring af normeringen på børneområdet med de nævnte 21 pædagogstillinger og Jette har således alt for meget ret i at der blot har været tale om en regneteknisk øvelse hvor man først har taget 5,1 mill. op af kassen og derefter lagt 5,1 ”andre” millioner ned igen – resultatet bliver jo lige fedt og de 5,1 mill. der var tiltænkt børnene er så endt et andet , for dem uvedkommende sted - at kalde det ”tyveri fra børn” er faktisk meget præcist.
Niels Clausen forsøger så at forplumre debatten om de 5,1 mill. med lidt selvros af niveauet i Køges institutioner - nu er det ”heldigvis” og naturligvis således at børn kun når at opleve livet i en vuggestue eller børnehave en gang i deres liv og derfor ikke har nogen referenceramme for at bedømme den aktuelle standard!
Men der er vist ikke mange som har kendt Jette i hendes mangeårige pædagogiske virke i Køge som kan skrive under på påstanden om at hun ikke har fingeren på pulsen i forhold til de faktiske forringelser der er sket i antallet af varme hænder og glade hjerter derude hvor vores små børn møder de voksne i deres dagligdag.
I EL Køge vil vi faktisk helst føre en politisk debat hvor vi tager udgangspunkt i vores egen politik i stedet for at bruge det næste år på at svine hinanden til på mere eller mindre kreative måder – og det var i al beskedenhed også udgangspunktet for ovenstående debat før Niels Clausen fik den kørt af sporet - det var og er for såvidt stadigt vores håb i EL Køge, at formandsskiftet og afklaringen på Socialdemokraternes spidskandidat havde fået skabt en ny stil i det politiske debatklima her i byen og jeg skal retfærdighedsvis sige at det reelt også er sket i mange tilfælde blot bragte Niels Clausen os med et slag tilbage til tidligere tiders velkendte stil.
Om godt et år skulle det jo helst være muligt at danne et byrådsflertal der har udgangspunkt i solidaritet og menneskeværd og som i den kommende periode kan arbejde med stor indenbyrdes respekt.
Niels Rolskov
Enhedslisten i Køge

Publiceret 27 October 2012 07:15