Snart kan gæsterne på Koldinghus træde ind i en model af Christians 4.'s slotskirke.

Snart kan gæsterne på Koldinghus træde ind i en model af Christians 4.'s slotskirke.

360-graders model på Koldinghus

Ny computerteknologi genskaber tabt pragtkirke

Ny permanent udstilling om Christian 4. åbner på Koldinghus. Udstillingsåbning fredag 2. november kl. 15.00.
Alle sikkerhedsforanstaltninger er taget, når Museet på Koldinghus én af de kommende dage tager imod et af de mest spektakulære indlån i museets historie, nemlig den skrivebog, som prins Christian (4.) skrev sine allerførste bogstaver i.  Bogen ankommer torsdag eftermiddag.
En ny permanent udstilling på Koldinghus fortæller nogle af de mere oversete historier om den farverige konge Christian 4. – nemlig historierne om dengang, kongen opholdt sig i Jylland og styrede riget fra kongeborgen Koldinghus. Udstillingen, der åbner for publikum den 3. november 2012, byder både på originale genstande og kunst fra Koldinghus’ og andre museers samlinger, men også på specialfremstillede reproduktioner og moderne computerunderstøttet formidling. Et af de helt store højdepunkter er den unge prins Christian skrivebog fra 1583, som Rigsarkivet ekstraordinært har lånt ud til museet i forbindelse med åbningen.
I forbindelse med den nye udstilling om Christian 4. har Museet på Koldinghus gjort det umulige muligt: Fra på lørdag 3. november 2012 kan museets gæster træde ind en 360-graders-model af Christian 4.s slotskirke på Koldinghus, som blev knust under slottets brand i 1808.


Publiceret 01 November 2012 09:09