Børn skal sikres meget bedre hjælp, det mener man hos Blå Kors Genbrugs butik

Børn skal sikres meget bedre hjælp, det mener man hos Blå Kors Genbrugs butik

Genbrugsbutik hjælper udsatte børn

Børn skal have lov til at være børn. De skal ikke tvinges ind i en rolle som alt for tidligt voksne, som det alt for ofte sker, når de har forældre med misbrugsproblemer. Derfor har Blå Kors Genbrugs butik Female i Kolding etableret en udstilling om, hvordan man kan hjælpe disse børn.
Børnene skal sikres meget bedre hjælp - både fra voksne de kender og fra kommunerne. Det mener Blå Kors Danmark og de frivillige i organisationens genbrugsbutikker.
Derfor vil de i Female i de kommende uger ikke kun have fokus på at skaffe penge til organisationens arbejde ved at sælge brugt tøj og møbler. De vil også samle underskrifter for at få ændret loven, så børn af forældre med misbrugsproblemer får ret til behandling.
Man kan skrive under på underskriftsindsamlingen i alle Blå Kors Danmarks 56 genbrugsbutikker. En snes Blå Korsbutikker har ligesom Female gjort lidt ekstra ud af det og lavet en hel lille særudstilling om sagen og uddeler ”næstehjælpskasser” til voksne, der gerne vil læse mere om, hvordan de kan hjælpe et barn i en misbrugsfamilie.
Kampagnen falder sammen med, at Blå Kors Danmark for første gang også reklamerer på TV2. Filmen ”Børns skal være børn” kan også ses på informationsskærmen i Kolding-butikken. Man kan også skrive under og se filmen på hjemmesiden http://næstehjælp.dk

Publiceret 01 November 2012 12:50