Det er ved at være tid til at skifte til vinterdæk, hvis man vil være godt rustet til de danske veje
Foto: MostPhotos

Det er ved at være tid til at skifte til vinterdæk, hvis man vil være godt rustet til de danske veje Foto: MostPhotos

Har du fået skiftet til vinterdæk?

Den første nattefrost har varslet vinterens komme, og det er tid til at skifte dæk på bilen

Af
Anne Lind

Anne Andersen

Det er noget af det, der skal gøres hvert år - og det er for mange, sikkert også noget af det, der bliver ordnet i allersidste øjeblik. Sommerdækkene skal i hi, og vinterdækkene skal på. Hos PJ Biler har de allerede skiftet en del dæk, men de fleste kunder kommer først, når snemand frost for alvor viser sig:
- Folk reagerer først når sneen og frosten er kommet. Så får vi rigtig travlt. For to år siden, da vi havde rigtig meget sne, der blev der simpelt hen mangel på vinterdæk, vi kunne ganske enkelt ikke skaffe dem, fortæller indehaver Peter Juhl.
På værkstedet regner mekanikerne med, at de snart skal til at løbe lidt hurtigere, oktober/november måned er tidspunktet hvor det anbefales at få gjort bilen vinterklar:
- Når den første frost og sne kommer, så kan det nærmest ikke gå hurtigt nok for folk. De forudser det ikke, så i de travle perioder kan vi godt stå en hel dag og skift dæk, fortæller mekaniker Max Mortensen.
Der er tilsyneladende kun én ting, ud over sne på vejene, der kan få folk til at køre til mekanikeren:
- Vi burde lave en deal med dem der laver vejrudsigten på tv, siger Peter Juhl. Det er vejrudsigten der bestemmer, om folk kommer og får skiftet dækkene.

Vigtigt at skifte

Hvis man er en af dem der sidder og tænker, "ah, er det nu også nødvendigt med de vinterdæk", så er svaret fra værkstedet helt klart:
- Der er meget stor forskel på vinter- og sommerdæk. Vinterdækket er blødere og står derved bedre fast, Og så har man større chance for et bedre vejgreb forklarer Max Mortensen, men pointerer samtidig, at man stadig skal køre efter forholdene:
- Man er jo ikke garderet imod at køre galt, bare fordi man har fået vinterdæk på. Og selvom man har fået skiftet til de rette dæk, så får man ikke et godt vejgreb, hvis man kører på ren is, afslutter Peter Juhl.

Publiceret 01 November 2012 12:00