Sebastian Lander bryder ud i jubel da han vinder DM foran Nicki Sørensen(Cyclingphoto.eu).

Sebastian Lander bryder ud i jubel da han vinder DM foran Nicki Sørensen(Cyclingphoto.eu).

Sebastian Lander nomineret til Årets Cykelrytter

CYKELSPORT : Den unge Køge-rytter Sebastian Lander har virkelig fået markeret sig på den danske cykelscene i år, og det får han nu anerkendelse for. Han er nemlig blevet nomineret som Årets Cykelrytter. Og han er kommet i fornemt selskab, da de fire øvrige ryttere er henholdsvis Giro-etapevinder Lars Bak, den dobbelte etapeløbsvinder Jakob Fuglsang, OL-guldvinder Lasse Norman Hansen og den dobbelte kvindelige MTB-verdensmester Annika Langvad.
De fem nominerede er udvalgt af et panel bestående af Danmarks Cykle Unions direktør Jesper Worre, sportschef Lars Bonde, journalisterne Mogens Jacobsen (Politiken), Benjamin Munk Poulsen (Sporten.dk), Anders Aarkrog (Ritzau) samt redaktør af CyklingDanmark.dk, Kenneth Møller Kristensen.
Det er medlemmerne i Danmarks Cykle Union, der ved afstemning skal afgøre, hvem der bliver Årets Cykelrytter 2012. Kåringen finder sted på et pressemøde i København den 19. november.
Sidste år løb Lars Bak af med sejren, og blandt tidligere vindere kan nævnes Matti Breschel, 4000 m-holdet, Bjarne Riis, Mads Christensen, Frank Høj, Jakob Fuglsang, Linda Willumsen.

Glad for anerkendelsen

Danmarksmesteren er rigtig glad for nomineringen og vil selvfølgelig blive glad for anerkendelsen, hvis han vinder, men ved også godt, at konkurrencen er hård:
- Det er rigtig fedt, at der er blevet lagt mærke til det, som jeg og Glud & Marstrand-LRØ har lavet i år. Når nu jeg er nomineret, håber jeg selvfølgelig på at vinde, men jeg kan også godt se, at jeg er havnet i ret fornemt selskab blandt nogle ryttere, der har kørt en rigtig god sæson. Lasse Norman må selvfølgelig regnes som storfavorit, for det er svært at slå en OL-guldmedalje og en 4. plads ved U/23 VM i enkeltstart. Men jeg håber også, at jeg med mine tre DM-titler og den samlede Post Cup har bevist, at jeg kan levere stabile resultater over en hel sæson, siger Sebastian Lander med vind i røret fra dagens træningstur, hvor han i øvrigt har selskab af svenske Philip Lindau, som Lander kørte sammen med i sin juniortid på Glud & Marstrand.
21-årige Sebastian Lander, der i næste sæson indleder sin professionelle cykeltilværelse hos BMC Racing Team, er i alt noteret for syv sejre i 2012 og vandt desuden også fighterkonkurrencen i årets Post Danmark Rundt.
pm

Sebastian Landers sejre i 2012

Post Cup, samlet.
Post Cup, 1. afdeling i Skive.
Coupe de Nations Ville de Sauguenay, 4. etape.
DM i holdløb.
U/23 DM, linjeløb.
Elite-DM, linjeløb.
Rundt om Lunden.
Fighterkonkurrencen i Post Danmark Rundt.

Publiceret 01 November 2012 12:00