Lis Rüdiger-Pedersen (th) havde barnebarnet med da hun skulle modtage sin fine præmie - en vaskemaskine fra Whirlpool - hos Skousen.
Foto: Peter Rasmussen

Lis Rüdiger-Pedersen (th) havde barnebarnet med da hun skulle modtage sin fine præmie - en vaskemaskine fra Whirlpool - hos Skousen. Foto: Peter Rasmussen

Solen stråler over Skousen

Det er gode tider for salg af solcelleanlæg. Oktober måned har været den rene solstrålehistorie

Af
Peter Rasmussen

Der er god fornuft i at få monteret solceller på taget - i hvertfald for en stor del af de danske boligejere. Og det ekstrafine ved den kendsgerning er, at det både gavner privatøkonomien og miljøet. Derfor er der da også "run" på salget af de sorte paneler.
"Ja, vi har aldrig oplevet noget lignende," siger daglig leder af Skousen-butikken i Haderslev, Carsten Kulmbak: "I løbet af oktober måned har vi solgt ikke færre end 25 komplette anlæg. Og det er vel at mærke en investering på omkring 100.000 kroner per anlæg for kunderne," fortæller han.
Det er dog ikke kun den store efterspørgsel alene, der fylder ordrebogen hos Skousen:
"Dels har vi den store glæde at opleve at der er stor tillid til Skousen-navnet. Der er flere af vore kunder, der har fortalt at de har handlet hos os fordi de har tillid til Skousen. Og så har vi haft stort held med at afholde en informationsaften, hvor potentielle kunder har kunnet få svar på alt, hvad de måtte være i tvivl om. Vi havde allieret os med fagfolk, der kunne hjælpe kunderne med alle de spørgsmål de havde. Der var både en revisor, der kunne fortælle om skatteregler, en sagsbehandler fra kommunen, der kunne fortælle om ansøgning om byggetilladelse osv. Det var meget populært," siger han
Én af de personer, der deltog i mødet var Lis Rüdiger-Pedersen, der havde manden med. De var nogenlunde sikker på, at solceller var en god idé, men havde også en del spørgsmål. Den aften fik de svar på det hele, bestilte et anlæg og sørme om de ikke også vandt den lodtrækningspræmie som Skousen-butikken havde udloddet blandt de kunder der bestilte anlæg i oktober. Forleden kunne Lis Rüdiger-Pedersen så modtage præmien - en flot Whirlpool vaskemaskine til 6.000 - med en masse A'er på.
Anlægget er endnu ikke blevet monteret på familiens villa i Haderslev. Den store efterspørgsel har givet lidt ventetid, men Carsten Kulmbak kan glæde præmievinderen med budskabet: "I er én af de næste på listen."
Skousen fortsætter salget af solcelleanlæg, og også i november vil man afholde et infomøde. Det kommer til at foregå på produktionsskolen den 15. november fra klokken 18.30. Tilmelding sker i butikken.

Publiceret 01 November 2012 11:00