Der er flere forskellige farver på væggene i Kim Skaaning Johansens nye butik

Der er flere forskellige farver på væggene i Kim Skaaning Johansens nye butik "Farver og Neo Feng Shui." Ifølge Neo Feng Shui filosofien skal der være et mix af farver for at få den optimale energi ud af et rum.

Ny butik:

Farver og Neo Feng Shui

Med de rigtige farver i dit hjem får du mere energi til dig selv

Det er ikke nok, at farverne er pæne og indretningen er praktisk i hjemmet. Ifølge Neo Feng Shui filosofien har placeringen af møbler og især valget af farver stor indflydelse på, hvordan vi har det.
"Farver er det, der påvirker os allermest, og hvis der er balance mellem indretning og farver i hjemmet, får vi energi. Så fungerer hjemmet som en opladerstation i stedet for at suge energi ud af dig," fortæller Kim Skaaning Johansen fra Vejle.
Han har netop åbnet butikken "Farver og Neo Feng Shui" på Vestergade 31, hvor han sælger maling og rådgiver om Neo Feng Shui farver og indretning.
Neo Feng Shui handler om, at der skal være balance mellem de fem elementer: Ild, vand, træ, metal og jord. Farven for ild er rød, jord er gule og brune farver, vand er blå og sort, træ er grøn, og metal er hvid og grå. Alle farverne skal være repræsenteret i hjemmet, for at det fungerer optimalt og giver energi.

Maler og Neo Feng Shui

Kim Skaaning Johansen er uddannet Neo Feng Shui konsulent hos den kendte Neo Feng Shui skaber og forfatter Sagar Bohnstedt. Og efter 35 års arbejde som maler har Kim også en vis erfaring med maling og farver, som han kan trække på i sin nye butik, hvor han sælger lerbaseret og marmorbaseret maling.
Marmorbaseret maling har en meget høj vægtfylde og er derfor meget slidstærk. Den lerbaserede maling udmærker sig ved, at den virker fugtighedsregulerende ved at suge og afgive fugt, så luftfugtigheden næsten altid vil være omkring de 45 procent, fortæller Kim Skaaning Johansen. Han har selv brugt lermaling i butikken, der får det til at virke køligt indenfor på en varm sommerdag.
"Og lerbaseret maling er ikke dyrere end almindelig maling," påpeger han og fortsætter:
"Al min maling er lavet på den mest bæredygtige måde og næsten 100 procent økologisk. Der er kun 0,1 procent konserveringsmidler i malingen."

Publiceret 01 November 2012 10:30