Den syv meter brede og 450 meter lange

Den syv meter brede og 450 meter lange "Striben" på Grønlandsvej skal være Søndermarkens nye centrale byrum.

Søndermarken:

Her er fremtidens forstad

Stort arkitektforslag med visioner og idéer til at udvikle Søndermarken

Det aarhusianske arkitektfirma Transform har vundet arkitektkonkurrencen "Søndermarken - Visioner for Fremtidens Forstad." Forslaget indeholder en række forslag og idéer til, hvordan man kan udvikle Søndermarken, så bydelen får et bedre image og bliver et attraktivt sted at bo.
Et centralt element i forslaget er "Striben" på Grønlandsvej, der skal være Søndermarkens nye centrale byrum. Striben er et asfalteret område på 7 x 450 meter på den nuværende Grønlandsvej fra Løget Center til Kvartershuset, der skal omdannes fra vej til aktivitetsområde, hvor børn kan lege, og der kan laves forskellige midlertidige aktiviteter. Pladsen til Striben skabes ved at omlægge Grønlandsvej, så man fremover kun bruger det ene af de nuværende spor til trafik.
Vinderforslaget indeholder også planer om nye grønne områder, der skal kunne håndtere regnvand og skabe basis for rig natur og dyreliv.
Derudover skal der være nye mødesteder, som skal styrke fællesskabet. Der er et forslag til udbygning af Løget Center, nye stier og udendørs opvarmede bade, og der er mulighed for at udvide med flere virksomheder i erhvervsområdet.
Arkitektforslaget med de nye visioner og forslag til "Fremtidens Forstad" bliver godt modtaget fra flere sider. Borgmester Arne Sigtenbjerggaard og formanden for Boligforeningen AAB, Hans Helge Andersen, peger begge på, at mange af idéerne kan sættes i gang og gennemføres uden de store omkostninger.
Det er Vejle Kommune og Realdania, der i starten af 2012 satte konkurrencen i gang.

Publiceret 01 November 2012 09:15