Med app'en ”Synsrapport” i hånden er det altså nemt at købe brugt bil, uden at få ubehagelige overraskelser.

Med app'en ”Synsrapport” i hånden er det altså nemt at købe brugt bil, uden at få ubehagelige overraskelser.

Dansk app afslører svindel med kilometertælleren

En ny app til iPhone kan røbe, om der er blevet "spolet baglæns" på kilometertælleren, når man køber brugt bil

Af
/sdk

Hvert år bliver der købt og solgt næsten 500.000 biler i Danmark. I september kunne DR-programmet ?Bag Facaden? afsløre, at der helt åbenlyst svindles med kilometerstanden på brugte biler ved at spole kilometertælleren tilbage, og give bilens motor færre kilometer på bagen for dermed at hæve bilens værdi.
Trafikstyrelsen har siden 2005 offentliggjort alle synsdata, og men der findes ingen bemærkninger i synshallernes synsrapporter, hvis der er svindlet med kilometertælleren. Det er her en dansk iPhone-app kommer ind i billedet.
Den nye danske iPhone-app "Synsrapport" giver bilkøberen nem adgang til tidligere synsrapporter på brugte biler, blot ved at indtaste registreringsnummeret fra bilens nummerplade. På denne måde kan alvorlige fejl på bilen opdages, og fusk med kilometertælleren kan afsløres på stedet.
Når der indtastes et registreringsnummer vises bilen mærke, model og logo sammen med nuværende registreringsnummer og stelnummer. Under disse data vises alle tidligere synsrapporter, som blandt andet oplyser om synssted, køretøjsart, køretøjs-ID, synsdetaljer, synsresultat og beskriveler af rapporterede fejl under syn.

Publiceret 16 November 2012 11:00