Bygge- og anlægsbranchen skal være bedre til at slå akutjob op, mener formanden for Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen. Foto: Mostphotos

Mere fokus på akutjob indenfor byggeriet

Formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, gør nu en ekstraordinær indsats for at skaffe akutjob inden for bygge- og anlægsbranchen i Sydjylland

?Kære kollega, jeg opfordrer dig til at sørge for, at din virksomhed slår eventuelle ledige job op som akutjob.?
Sådan lyder det i en mail, som Dansk Byggeris medlemmer i Sydjylland netop har modtaget fra deres lokale formand Michael Mathiesen.
- På trods af krisen vil vi gerne have virksomhederne til at tage ansvar og bruge de mange jobåbninger, der stadig er i bygge- og anlægsbranchen, til at hjælpe med at skaffe akutjob. Hver måned bliver 2.500 job besat i branchen, og en del af dem er i vores område her i Sydjylland, siger Michael Mathiesen.
Gennem Dansk Arbejdsgiverforening har Dansk Byggeri indgået en aftale med regeringen om at synliggøre jobmuligheder i bygge- og anlægsbranchen for de ledige, der står til at falde ud af dagpengesystemet ved årsskiftet. Det er disse ledige, Michael Mathiesen håber på at hjælpe med opfordringen til sine kollegaer.
- Det er vigtigt, at vi som branche viser, at vi er villige til at tage ansvar og hjælpe de langtidsledige ind på arbejdsmarkedet igen, og det har vi netop mulighed for at gøre gennem akutjob-ordningen, siger Michael Mathiasen.
Han understreger, at det udelukkende er virksomhedernes afgørelse, hvem de ansætter, men hvis det lykkes dem at ansætte en ledig, der står til at falde ud af dagpengesystemet, er der en præmie fra regeringen på op til 25.000 kroner.
- At slå akutjob op på jobnet kræver, at vi ændrer på vanerne i bygge- og anlægsbranchen. Virksomhederne finder ofte deres medarbejdere gennem netværk eller ved, at ledige henvender sig til formanden på byggepladsen. Derfor er det vigtigt for os at minde virksomhederne i Sydjylland om, at jobbene skal slås op på jobnet, siger Michael Mathiesen.

Publiceret 01 January 2013 10:00