De seks spejdere var glade for Lis og Flemming Jensens gæstfrihed.

De seks spejdere var glade for Lis og Flemming Jensens gæstfrihed.

Overnatning på stuegulvet

En flok spejdere på nytårsgåtur blev budt indenfor hos familien Jensen i Dalby

Af
Anne Lind

Anne Andersen

48 spejdere, fordelt i otte grupper af seks, satte torsdag den 27. december kursen fra Lunderskov mod Dalby. For de otte grupper gjaldt det om, da de endelig kom frem, at finde et sted at overnatte:
- En af de opgaver vi fik var, at vi selv skulle finde et sted at overnatte, fortæller Lukas på 16 år.
Men den opgave skulle vise sig at være en del mere besværlig end først antaget:
- Vi bankede på ved alle husene her på vejen, men der var flere der ikke lukkede op, selvom vi kunne se, at der var nogen hjemme, fortæller Frederikke.
- Der var også nogen der sagde at de ikke ville have os ind, da de var forkølet, griner Emilie.
Men da de seks unge mennesker ankom til familien Jensens hus, og spurgte, om de måtte overnatte i stalden, så var der gevinst:
- Det bankede på døren klokken halv ti i aftes, og vi blev da noget overrasket, da der stod seks unge mennesker udenfor døren, fortæller Lis Jensen.
De unge spejdere blev budt indenfor på kaffe, the og julegodter - og stalden fik hestene for sig selv:
- De skulle da ikke sove i stalden. De fik lov til at sove i stuen, de have jo deres underlag med, så de kunne allesammen ligge på gulvet, fortæller Flemming Jensen og fortsætter:
- Der kom faktisk en gruppe mere, og spurgte om de også kunne overnatte her, og det var okay for os, men spejderne havde fået besked fra deres leder om, at grupperne ikke måtte overnatte det samme sted, så vi måtte sende dem videre igen.
Men Frederikke, Lukas, Mathias, Aiden, Mikkel og Emilie fik en god nattesøvn hos familien Jensen og efter en portion cornflakes var de seks spejdere klar til at fortsætte gåturen. En tur der endte i Houens Odde spejdercenter hvor nytåret blev fejret, inden spejderne skulle hjem den 1. januar.

Publiceret 01 January 2013 06:00