Regionsrådsformand Carl Holst mener, at regioner, kommuner og virksomheder skal blive bedre til at samarbejde.

Regionsrådsformand Carl Holst mener, at regioner, kommuner og virksomheder skal blive bedre til at samarbejde.

Samarbejde og sammenhæng er nøgleordene

Midt i krisen har vi fået skabt grundlaget, der kan føre os ud af krisen, mener regionsrådsformand Carl Holst, der fuld af fortrøstning hilser 2013 velkommen

Af
Af regionsrådsformand Carl Holst

Region Syddanmark

2012 bød på store udfordringer for os alle. Den økonomiske krise viste sit grimme ansigt ad flere omgange, men knuse den syddanske stolthed og optimisme kunne den naturligvis ikke. Vore sygeplejersker, læger, sekretærer og sosu'er viste endnu en gang, at de er Danmarks absolut bedste ved at behandle flere patienter end året før – uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det gør mig stolt.
2013 bliver også udfordrende. Region Syddanmarks pengepose er af cirka samme størrelse, selv om vi forventer at behandle endnu flere patienter. Den opgave påtager vi os med glæde. Men for at nå målene kræver det, at vi tør vise lederskab og tør prioritere mellem de ydelser, vi tilbyder vores borgere. For ingen skal være i tvivl om, at kvaliteten af de ydelser, vi leverer, skal være helt i top.

Fælles udfordring

For at nå vores mål skal vi blive endnu bedre til at samarbejde, regioner, kommuner og virksomheder imellem. Både omkring skabelse af vækst og arbejdspladser, og for at ingen syge eller svage falder mellem to stole.
Vi skal blive bedre til at skabe sammenhæng i den behandling, vi tilbyder vores patienter og øvrige brugere. Derfor glædede det mig også at se så mange møde op til vores åbent hus-arrangementer og tage et kig ind i fremtidens sygehuse. Vi forventer at åbne dørene til flere sygehuse i 2013.
Sammenhæng er også nøgleordet på det sociale område, og når det gælder den store fælles udfordring med at sikre, at de mennesker, der har det psykisk svært, også får en plads i samfundet og allerhelst på arbejdsmarkedet. Vi vil også sætte ind over for sårbare unge, så alle får muligheden for at gennemføre en ungdomsuddannelse, ligesom vores talentsatsning skal tiltrække og fastholde de klogeste hoveder i vores region.
En vigtig opgave i 2013 bliver sammen med de 22 syddanske kommuner at kæmpe for at blive bedre forbundet til verden og resten af landet via timemodellen for tog, en ny Lillebæltsbro og en hærvejsmotorvej.

De første spadestik

Næste år bliver langt fra et år med mådehold.
Vi har allerede taget de første spadestik til fremtidens velfærdssamfund. Vi bygger nye sygehuse, nye sociale institutioner og nye rammer til psykiatrien over alt i regionen for op mod 12,5 milliarder kroner frem mod 2022.
Bygningerne og de nye rammer giver ikke kun bedre forhold for patienter, brugere og pårørende. De skaber også i tusindvis af arbejdspladser i mange år frem i tiden og kan bane vejen mod nye eksporteventyr for de involverede virksomheder, som sammen med os får mulighed for at afprøve og teste helt nye byggemetoder og innovative løsninger.
Så midt i krisen har vi fået skabt grundlaget, der kan føre os ud af krisen. Derfor hilser jeg udfordringerne i 2013 velkommen – fuld af fortrøstning. For ved at hjælpe hinanden, ved at have klare mål og ved at stå sammen skal vi nok løfte os mod nye, fremragende resultater.
Med det vil jeg ønske alle et godt nytår.

Publiceret 01 January 2013 10:00