Vardes Gitte Helsinghoff

Vardes Gitte Helsinghoff

Sejr og nederlag til volley kvinderne

Varde Volley's kvinder i 2. division har i weekenden været i ilden to gange.

Lørdag skulle holdet til Odense for at spille Kredspokalfinale mod Fortuna Odense, som ligeledes spiller i 2. division, dog i Midt-kredsen. Fortuna Odense holdet består af mange tidligere lands- og elitespillere og der var ingen tvivl om at Varde-holdet skulle spille over evne for at vinde denne kamp. Varde kom skidt fra start i første sæt og kom bagud med 15-6. hvorefter det dog lykkedes at få pyntet lidt på resultatet, men sættet blev dog tabt 15-25. I andet sæt hang Vardes spil bedre sammen og spillerne fightede flot og vandt flere bolde hvor der både var to og tre spillere nede på gulvet og hente bolden op. De to hold fulgtes ad til 17-17, men herefter lavede Varde et par dumme fejl, som blev straffet hårdt af Fortuna og sættet blev tabt 18-25. I tredje sæt lykkedes det ikke Varde at følge op på det flotte spil i andet sæt. Fortuna-spillerne straffede alle Vardes fejl og sættet blev tabt 10-25. Efter kampen blev Gitte Helsinghoff kåret til årets pokalfighter efter en flot indsats. Holdet selv kårede fortjent Katrine Lawaetz som dagens spiller.

Sejr i Århus

Søndag gik turen så til Århus hvor årets første turneringskamp skulle afvikles. Dagens modstander var Århus 1900, som er placeret midt i rækken. Det var spændende at se om holdet kunne rejse sig efter nederlaget i pokalfinalen eller om spillerne ville være mærket af lørdagens kamp. Men holdet fik heldigvis hurtigt vist at kampen fra dagen før var glemt. I første sæt havde Varde nogle flotte angreb og fik presset Århus-holdet helt i bund. Efter at have ført 16-8 blev sættet vundet 25-14.
Andet sæt blev igen en ren Varde-opvisning og Århus-holdet fik slet ikke lov at komme ind i kampen. Varde førte 24-14 før der blev slappet lidt for meget af og Århus fik hurtigt nogle nemme points og kom på 18-24 før det lykkedes Varde at lukke sættet 25-18. Tredje sæt startede mere lige og Varde-spillerne tog lidt for nemt på tingene og troede at sejren var i hus. Et par gode serve-serier holdt Århus-holdet inde i kampen, men Varde rykkede fra til sidst og vandt sættet 25-18. Efter kampen blev Lise Røeder Nielsen kåret til dagens spiller.
Næste kamp for Varde er søndag den 13.01. kl. 16.00 i Lykkesgårdhallen, hvor Silkeborg kommer på besøg. Silkeborg er det eneste hold, der har slået Varde i denne sæson, så holdet vil gøre alt hvad de kan for at få revance.
Varde Volley har i weekenden også haft 3 kids-hold afsted til stævne i Dalby ved Kolding. De blandede pige-/drengehold gjorde det rigtigt godt. Level 3 holdet vandt deres række og de to level 2 hold blev henholdvis nr. 2 og 5. Næste kids-stævne bliver afholdt i Lykkesgårdhallen den 3. marts. Varde håber til dette stævne på hjemmebane at kunne deltage med 4 eller 5 hold.

Publiceret 10 January 2013 13:00