Kom i lørdagspraktik som blandt andet sygeplejerske på tre sjællandske sygehuse.

Kom i lørdagspraktik som blandt andet sygeplejerske på tre sjællandske sygehuse.

Skal fremtiden være hvid?

Tre sygehuse på Sjælland tilbyder igen i år lørdagspraktik med mulighed for at prøve fag som sygeplejerske, bioanalytiker og diætist.

UDDANNELSE I januar 2013 kan uddannelsessøgende finde ud af, om en karriere i den hvide verden er noget for dem. Næstved, Nykøbing F. og Slagelse sygehuse slår dørene op til lørdagspraktik, hvor man kan få testet, om et arbejdsliv i hvid kittel matcher karrieredrømmen. Lørdagspraktik er et tilbud til unge, der skal vælge uddannelse efter gymnasiet eller dem, der drømmer om et sporskifte i arbejdslivet.

Erfaringerne fra de foregående år er gode og sygehusene får positive tilbagemeldinger både fra praktikanterne og de medarbejdere som hvert år tager mod praktikanterne.
- Vi gør en dyd ud af, at lørdagspraktikanterne oplever dagligdagen på så tæt hold som muligt. Vores dygtige og engagerede medarbejdere står i spidsen for dagens program og i selskab med dem får lørdagspraktikanterne mulighed for at teste, om virkeligheden lever op til drømmen om en fremtid i "den hvide verden", siger Vinni Breuning, direktør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

Hjælp til rette studievalg

Det er et stort arbejde at tilrettelægge lørdagspraktikken, men det er alle anstrengelserne værd, mener Arne Cyron, direktør for Nykøbing F. Sygehus:
- Vi giver et indblik i en helt speciel verden, hvor vi med sikkerhed kan love, at ikke to dage er ens og at man gør en forskel for andre mennesker - hver dag. Det lyder spændende - og det er spændende. Vi som er her, elsker vores job, men det er ikke en verden for alle. Hvis vores lørdagspraktik kan være med til at hjælpe unge i gang med rette uddannelse, så er ressourcerne givet godt ud.

Lørdagspraktikken tilbydes indenfor uddannelserne: Bioanalytiker, Ergoterapeut, Fysioterapeut, Jordemoder, Klinisk diætist, Læge, Radiograf og Sygeplejerske.
På www.regionsjaelland.dk (søg lørdagspraktik) og www.facebook.com (søg lørdagspraktik) kan man finde tilmeldingsblanket og program for dagen og se billeder fra tidligere lørdagspraktikker. For mere info og tilmelding kontakt uddannelsessekretær Jannie Jensen, tlf. 56 51 20 23, mail jjenn@regionsjaelland.dk.

Publiceret 10 January 2013 10:00