Hendes medvirken i TV serien Borgen får næppe Almaz Emiliussen til at drømme om andre græsgange. Hun er meget godt tilfreds med at være socialrådgiver.

Hendes medvirken i TV serien Borgen får næppe Almaz Emiliussen til at drømme om andre græsgange. Hun er meget godt tilfreds med at være socialrådgiver.

Da Almaz gik til filmen

Ud af det blå, i bedste sendetid tonede lokale Almaz Emiliussen frem i forrige afsnit af Borgen

Af
Af Lene Dalsgaard

Måske lagde du slet ikke mærke til det, måske blev du lidt usikker. Men det var rigtig nok, den smukke mørke kvinde som i Borgen er gift med politikeren Erik Hoffmann spillet af Kristian Halken, er sørme Haderselvkvinden Almaz Emiliussen, i det private liv gift med byrådspolitikeren Allan Emiliussen.
"Jeg er stadig ikke helt klar over hvordan Borgens caster fandt frem til mig, da de skulle bruge en sort kvinde til rollen som Hoffmanns kone," siger Almaz og smiler stort.
Muligvis skyldes det at Almaz en gang for år tilbage sagde ja til at hjælpe nogle unger fra Filmskolen, som også skulle bruge en sort kvinde.
"Jeg har måske efter dengang stået i en eller anden database, ellers ved jeg simpelthen ikke hvordan nogen kom i tanke om mig."
Og heldigvis sagde Almaz ja til at medvirke i en af Danmarks mest populære serier, for det har været en rigtig sjov og anderledes oplevelse for socialrådgiveren fra Haderslev.
?Jeg var jo statist, så jeg mødte bare op på optagedagen. Der var mange andre statister, men jeg blev skilt fra og sendt op i kostumen.?
?Jeg sad sammen med de rigtige skuespillere i kostumen og i sminken, det var lidt grænseoverskridende for mig at skulle klæde om sammen med en masse andre mennesker, men det gik ok, fortæller Almaz, mens hun smiler lidt af sig selv.
Almaz havde på forhånd sikret sig at hun ikke skulle klædes alt for anderledes på.
?Jeg ville ikke være med til noget meget lårkort, eller noget i den retning, men casteren havde lovet mig, at jeg bare skulle have almindeligt pænt tøj på, det fik jeg, og så gik jeg ud for at finde ?min mand?.?

Hvor er min kone

?Kristian Halken gik allerede rundt og spurgte. ?Hvor er min kone, jeg vil have min kone? og han var rigtig sød overfor mig. ?
En af scenerne forgik ved et dækket bord. Der var madrester på tallerkenerne, krøllede servietter og glas med sjatter. Maden så lækker ud og duftede rigtig rigtig godt.
?Jeg var bare så sulten, så jeg var lige ved at smage på maden, men så så jeg på skuespillerne og ingen af dem rørte maden, som måske heller ikke har været helt frisk, så jeg nærede mig.?

Da Almaz Emiliussen er gift med en politiker til daglig er det ikke godt at vide om hun kommer til at se meget mere til borgen i fremtiden.

Da Almaz Emiliussen er gift med en politiker til daglig er det ikke godt at vide om hun kommer til at se meget mere til borgen i fremtiden.

Skulle skælde ud

I den næste scene skulle Almaz skælde ud på sin mand, hun fik ikke noget manuskript, men skulle bare improvisere.
?Det var slet ikke så let, men det skulle være noget om at han ikke skulle skifte parti, og at han aldrig var hjemme, og hvis jeg løb tør for ord, så kunne jeg bare siger Blåt papir Hvidt papir, det skulle få læberne til at bevæge sig på en naturlig måde.
Almaz var i København to gange for at være statist i Borgen og hun er med i to afsnit.
?Det er ikke sådan at jeg har tænkt mig at det skal være noget jeg gøre oftere jeg er nok bedst som socialrådgiver, men det har været rigtig sjovt at prøve og en stor oplevelse.

Ændrede vaner

Oplevelsen har nu på én måde ændret Almaz? vaner.
?Jeg havde aldrig set et afsnit af Borgen før jeg selv kom med. Men nu ser jeg det, for jeg vil da vide hvordan det kommer til at gå.?

Publiceret 15 January 2013 03:00