Dark Side of the Moon - en klassiker fylder 40 år

Musikforedrag om Pink Floyds mystiske mesterværk. Pink Floyd-eksperten og tidligere kapelmester og musiker i det hedengangne velrenommerede Pink Floyd-coverband vender vrangen ud på et af rockens mesterværker. Der sker onsdag 16. januar kl. 19 i Huset, Fi

40 millioner eksemplarer er blevet langet over disken siden marts 1973, og på en sløv uge sælger albumet 8-9.000 eksemplarer alene i USA. Hvorfor er det, Dark Side of the Moon stadig fascinerer (og sælger), når så meget af musikken fra samme periode enten er glemt eller henvist til kasserne med kitsch og nolstagi?
Dark Side of the Moon indfriede alle bandets forventninger til succes, og selv om Pink Floyd i den grad nåede ud til masserne, har albummet været genstand for masser af kultisk og nørdet spekulation. Er musikken virkelig et hemmeligt soundtrack til Troldmanden fra Oz? Er Dark Side lyden af fire flippere på syre, eller er det produktet af et års hårdt arbejde? Hvorfor dukker der konstant mumlerier op i sangene, og hvad betyder skrigeriet på The great Gig in the Sky? Hvordan blev albummet modtaget i sin tid, og hvad siger kritikerne i dag? Og ikke mindst: Hvordan udviklede musikken og teksterne sig fra den første brainstorm i et Pink Floyd-medlems køkken og frem til den færdige skive?
Thomas Ulrik Larsens foredrag "Dark Side of the Moon - en født klassiker fylder 40" giver svar på alle spørgsmål og mange flere. Med baggrundsstof, anekdoter, lyd, billede og film tager vi sammen turen til månens mørke side og hjem igen. Seriøst, kuriøst og slet ikke kedeligt.
Dette kan opleves onsdag den 16. januar kl. 19 i Huset, Finsensgade. Billetter á 50 kr. kan købes på www.esbjergbibliotek.dk.

Publiceret 15 January 2013 07:15