Knud Erik Langhoff tager sig et sjældent hvil i hjemmet i Sdr, Bjert

Knud Erik Langhoff tager sig et sjældent hvil i hjemmet i Sdr, Bjert

- Det er utænkeligt med en socialdemokratisk borgmester

Spidskandidat for de Konservative Knud Erik Langhoff er sikker på, at der også efter kommunalvalget i november sidder en borglig borgmester i spidsen for Kolding

Af
Anne Lind

Anne Andersen

Håndtrykket er fast, smilet bredt og stemmen venlig. Huset er stort og væggene er fyldt med minder og oplevelser:
- Jeg går jo på jagt, kommenterer Knud Erik Langhoff, da vi i entreen passerer en helt række af trofæer, nedlagt af den 62-årige lokalpolitiker.
Vi har sat den erfarne spidskandidat fra Det Konservative Folkeparti stævne en eftermiddag i hans og hustruen Kirstens villa i Sdr. Bjert - for hvilke ambitioner har man, når man har været en del af lokalpolitik i mere ned 30 år? Og hvem skal være Koldings nye borgmester? Det har vi forsøgt at få svaret på hos Knud Erik Langhoff.

Hvad er dine mærkesager?
Kolding skal gøres til en attraktiv bosætningskommune og en attraktiv erhvervskommune. Der skal være rummelighed for hele familien, og så vil vi gerne tiltrække skatteydere der betaler lidt mere i skat end gennemsnittet, siger Knud Erik Langhoff.
Hvad tror du valgkampen kommer til at handle om?
Desværre tror jeg, i vid udstrækning, at det for nogle partier kommer til at handle om at se tilbage i stedet for frem.
Hvad kan borgerne gøre for at få indflydelse på lokalpolitikken?
Melde sig ind i et politisk parti og ved at deltage i den daglige debat. Det er vigtigt, at give sin mening til kende, siger spidskandidaten og fortæller, at han modtager mellem 30-60 mails om dagen, men at han gerne vil have endnu flere.
Hvordan ser fremtiden ud med en socialdemokratisk vs. en borgerlig borgmester?
Det er utænkeligt, at det bliver en socialdemokratisk borgmester. Jeg er slet ikke i tvivl om, at borgerne vil belønne den indsats vi har ydet.
Nævn tre ting Kolding skal være kendt for.
Det skal være et godt sted at bo, det skal være et attraktivt sted for erhvervsvirksomheder at etablere sig, og så skal det være en attraktiv uddannelsesby hvor unge mennesker vil bosætte sig - og også blive når de er færdige med deres studie.
Nævn tre ting Kolding kan være stolte af.
Vores kulturelle formåen, erhvervsudviklingen og udbuddet af uddannelser,
Nævn tre ting der skal gøres bedre eller ændres i Kolding.
Vi skal have en bedre infrastruktur, der skal være en lavere beskatning af erhvervsvirksomheder og så skal vi have en større rummelighed i vores lokalplaner så borgerne får mere selvbestemmelse.

Udfordringer, ambitioner og forbilleder

Knud Erik Langhoff er født i Sdr. Stenderup og har boet i Kolding det meste af sit liv. Han har været gift med sin kone Kirsten i 38 år og sammen har de fem børn. Han er uddannet landmand og merkonom og til daglig passer han jobbet som erhvervsrådgiver i Jyske Bank. Den sparsomme fritid bliver brugt på at løbe, gå på jagt, cykle og spille bridge. Og så skal der selvfølgelig også være tid til at se de fem børn, fire svigerbørn og 11 børnebørn.
På trods af det stramme program, så er det en afslappet og rolig mand der sidder ved spisebordet denne disede eftermiddag i januar. Men med 33 års erfaring som erhvervsleder, er der også en del bagage at trække på:
- Det ligger godt til mig at lede en gruppe. I både mit daglige arbejde og som byrådspolitiker møder jeg rigtig mange forskellige mennesker, og da jeg er meget socialt anlagt, passer det mig også rigtig fint, siger Knud Erik Langhoff, inden vi vender tilbage til rækken af spørgsmål.
Hvem er dit politiske forbillede?
Bent Bechmann. Han er tidligere borgmester i det der dengang hed Lunderskov kommune. Han lavede en redningsplan for byen, som de fleste kun kunne beundre.
Og så Poul Schlüter. Han havde en pragmatisk tilgang til politikken som bevirkede, at han fik utrolig mange resultater.
Hvad er den vigtigste grund til at stemme?
At man skal have indflydelse.
Hvem peger i på som borgmester?
Knud Erik Langhoff - og hvis det ikke kan lade sig gøre, så en anden borgerlig; Jørn Petersen.
Hvem stemte du på første gang du stemte?
Jeg kan simpelt hen ikke huske det, men jeg ved, at jeg engang har stemt på Erhard Jacobsen. Han sagde, at han ville bruge sin sunde fornuft, og det kunne jeg egentlig meget godt lide, smiler Knud Erik Langhoff.
På trods af sine mange år i politik så er Knud Erik Langhoff langt fra færdig med politik, men derfor har han alligevel gjort sig tanker om, hvilket eftermæle han gerne vil efterlade sig:
- Jeg vil gerne huskes for, at folk de kan stole på mig, at jeg holder ord, og at jeg var med til at få Kolding på rette køl igen, slutter han.

Den konservative politiker med et billede af sin oldefar som også var engageret i lokalpolitik

Den konservative politiker med et billede af sin oldefar som også var engageret i lokalpolitik

Publiceret 15 January 2013 12:00