Hurra for dagplejens fødselsdag, siger William, Jonas, Lukas, Lukas, Emil, Elias, Emily, Lærke, Selma og Agnes.

Hurra for dagplejens fødselsdag, siger William, Jonas, Lukas, Lukas, Emil, Elias, Emily, Lærke, Selma og Agnes.

Det grønne flag måtte vige for det røde

De er stolte over det grønne flag i Dagplejen-Naturbørn, men da der var fødselsdag måtte Dannebrog til tops

Af
Peter Rasmussen

Det kan da godt være, at Majbritt Holzmann og Bettina Riis fra Dagplejen-Naturbørn er stolte af de grønne flag, der symboliserer stedets status som Naturdagpleje. Men der var ingen tvivl i børnenes sind: Når der er fødselsdag flager man med Dannebrog.
Og fødselsdag var der forleden i dagplejen. Den første af sin art siden Majbritt Holzmann tog springet fra at være kommunal til privat dagplejer. Det har været et begivenhedsrigt år:
?Det har været et travlt år, men det har også været fantastisk spændende. Det er dejligt når det koncept man beslutter sig for, også holder. Der er så meget fornuft og kvalitet i ?De grønne spirer? og opbakningen fra børnenes forældre har været helt forrygende,? fortæller Majbritt Holzmann, der efterfølgende har indgået kompagniskab med Bettina Riis.
?Vi har en rigtig god kemi, og det betyder meget for vor allesammens trivsel i hverdagen. Da vi har en meget lang venteliste, er der mange, som har foreslået at vi skal være flere – så vi kan have flere børn – men det tror jeg ikke er nogen god idé. Det er vigtigt at der er god tid til alle børn, og at vi er tæt på hver enkelt. Vi skal ikke lave dagplejen til en institution,? siger hun:
?For mig er det en helt unik oplevelse, at de hvordan børnene udvikler sig i deres første leveår. Det er noget, som vi er meget udmyg overfor, og som vi ønsker at stimulere på den bedst tænkelige måde,? siger Majbritt Holzmann.

Nye børn i 2014

De første åbne pladser hos Dagplejen-Naturbørn er først engang i 2014, så det er ikke ?kunder i butikken? der mangler i huset på Kløvervænget i Haderslev:
?Det er sådan indenfor den private dagpleje, at man faktisk kun skal bruge to streger på en graviditetstest, for at blive skrevet på venteliste. Så pladserne er hurtigt optaget,? fortæller Majbritt Holzmann, der startede op med plads til fem børn for et år siden. I maj måned kom Bettina Riis til og Dagplejen-Naturbørn blev en såkaldt Stordagpleje med plads til 10 børn. For Majbritt Holzmann var det et naturligt valg, at gå efter at blive Naturdagpleje under ?De grønne spirer?:
?Udebørn er sunde børn. Masser af undersøgelser viser, at børn udvikler sig bedre fysisk, mentalt og socialt i naturen. Kroppen og hjernen udvikler sig i rivende hast i de tre første leveår, og et lille barn har stor gavn af de stimuli, som naturen kan give,? fortæller Majbritt Holzmann. Hele året er planlagt med en lang række temaer, der alle er hentet i naturen. Man kan læse mere på nettet: www.dagplejen-naturboern.dk

Publiceret 15 January 2013 04:00