Fra Kulturnatten 2012 i Køge. På torvet blev der lavet lækker mad over bål. (Arkivfoto: JCJ).

Fra Kulturnatten 2012 i Køge. På torvet blev der lavet lækker mad over bål. (Arkivfoto: JCJ).

Kulturnat rammer tidsånden

Kyndelmisse i Køge 2013 fredag den 1. februar.

KØGE: Køges stort anlagte 'Kulturnat' i år rammer lige ned i tidsånden.
Fredag den 1. februar 2013 er det tid til kulturnatten, Kyndelmisse i Køge. En aften, hvor gader og stræder fyldes af kultur og aktivitet, og hvor over 20 forskellige arrangører inviterer både indenfor og udenfor til et hav af spændende arrangementer.
Man kan godt begynde at glæde sig til en aften i mørket, og med årets kyndelmissetema Køge fra fortid til fremtid, er der lagt op til et program der er spækket med aktiviteter og i interessante kulturtilbud.
Traditionen tro byder første fredag i februar på Kulturnatten Kyndelmisse i Køge. Det betyder at hele byen vil summe af aktiviteter og begivenheder, om det så gælder på torvet, ved Strandpromenaden eller ude ved Valkyrien på Søndre Mole, så er der mulighed for, blandt meget andet, at opleve kolde gys, kanonsalutter og elektriske husmødre.
I årets Kyndelmisseprogram kan du læse meget mere om alle de spændende aktiviteter, foredrag og indslag aftenen vil byde på over alt i Køge. Programmet kan fås hos VisitKøge – Køge Turistbureau, hvor der også er salg af Kyndelmissepasset – adgangsbilletten til alle aftenens festligheder – som kun koster 25 kr.

Vokseværk – og endnu flere kulturtilbud

Årets Kyndelmisse er vokset. Endnu flere arrangører er kommet til og det betyder mange flere kulturtilbud for alle aldre og interesser, som vil sætte spot på kulturen i mørket.
Byens kulturinstitutioner, foreninger, ildsjæle og kommune er gået sammen om at bringe et nyt og varieret, spændende, overraskende og mangfoldigt program, som vil blive blæst i gang af Køge Byorkesters messingblæsere fra toppen af Køge Kirkes tårn kl. 18.
Fra toppen af kirken kan turen gå i alle retninger til alle tider. For man kan f.eks. både komme med på en fantasy-skattejagt, en gastronomisk tidsrejse, høre musik fra før og nu med musikere fra Storstrøms Kammerensemble og man kan deltage i en konkurrence, hvor man kan mærke fortiden og nutiden. Tider og steder er alle beskrevet i Kyndelmisseprogrammet.

Fra fortid til fremtid

I år fylder Køge 725 år som købstad og byen med sin driftige historiske fortid udbygges og går en lys og perspektivrig fremtid i møde.
Af denne grund giver det også mening at årets tema er Kyndelmisse i Køge fra fortid til fremtid. Der er derfor også oplevelser som vil bringe én helt tilbage til Slagene i Køge Bugt, det gamle apotek fra 1665 og til Køge som badeby.
Og man kan komme til Lystfest, på en jazzende tidsrejse, se fremtidens gadgets, møde flintesmed, spindekone, opleve sørøver og havfruer i nutidens søslag, høre en populær TV-vært fortælle
”Alle Tiders Historie”, eller man kan gå på opdagelse i en filmskat, høre knejpesang, komme på guidet tårntur, opleve kunstudstilling, se Th. Dreyer film, lege med lys, komme på musikalsk vandring og meget, meget mere.

Mange tilløbsstykker

Traditionen tro er der mange tilløbsstykker denne aften. Enkelte steder skal man skynde sig at tilmelde sig på grund af begrænset deltager antal. Og ved endnu flere steder kan man købe noget til ganen og maven – eller komme forbi til diverse smagsprøver rundt om i byen hele aftenen.
- Kyndelmisseprogrammet og køb Kyndelmissepasset. Kyndelmissens arrangører er de medvirkende kulturinstitutioner m. fl., der i fællesskab har lagt et stort arbejde i forberedelserne. Herfra lyder en stor tak til sponsorerne bl.a. Køge Kommune og Køge Handelsstandsforening, siger Per Sørensen på Kyndelmissegruppens vegne.
Man kan også læse mere om Kyndelmisse i Køge på www.kultunaut.dk og på www.køgenu.dk.
pm

Publiceret 15 January 2013 08:45