Køge Sygehus for nu sat ladestation til elbiler op i løbet af første kvartal af det nye år. (Arkivfoto).

Køge Sygehus for nu sat ladestation til elbiler op i løbet af første kvartal af det nye år. (Arkivfoto).

Lad elbilen op på Region Sjællands sygehuse

REGIONALT: I løbet af 1. kvartal 2013 bliver der sat ladestandere op på alle regionens sygehuse og ved Regionshuset i Sorø. Ladestanderne passer til alle elbiler på markedet.
Region Sjælland vil være Europas Grønne Region og har derfor indgået et strategisk samarbejde med elbiloperatøren Clever, der i en 3-årig periode skal drive ladestandere på regionens sygehuse.
Det er Region Sjælland, der har sørget for at der er lagt strøm ud på parkeringspladsen og lavet de nødvendige tilslutninger til el-net og el-målere, mens det er Clever der sørger for at opsætte og drive ladestanderne og betalingsanlægget.
Peter Jacobsen, formand for regionens Miljø, energi og udviklingsudvalg, er glad for samarbejdet:
- Persontransporten fylder meget i det samlede klimaregnskab og et fintmasket net af ladestandere til elbiler er helt sikkert et skridt hen imod at få flere miljørigtige biler på vejene, siger han og tilføjer:
- Som region skal vi gøre, hvad vi kan, for at sikre de bedste betingelser for udviklingen af en grøn og bæredygtig region, og det er ladestanderne et helt konkret eksempel på.

Landsdækkende netværk af ladestationer

De i alt 18 nye lademuligheder der er fordelt på regionens sygehuse, indgår i CLEVERs samlede netværk af over 110 ladestationer i hele landet.
Administrerende direktør i Clever, Lars Bording, er også glad for samarbejdet med Region Sjælland:
- Med etableringen af ladestanderne på Sjælland styrker vi vores landsdækkende ladenetværk yderligere, til glæde for alle landets elbilister, uanset hvilken elbil de kører i. Ladenetværket gør det både lettere og mere fleksibelt at være elbilist, fordi man har mulighed for at lade bilen op, uanset hvor i landet man bor og på den måde, forøge elbilens rækkevidde, understreger Lars Bording.
Når perioden udløber med udgangen af 2015, skal ordningen evalueres.
pm

El-bil.

El-bil.

Publiceret 15 January 2013 16:15