"Jeg glæder mig som et lille barn til at kunne præsentere det samlede program. Men køb billet allerede nu, så vi ved, hvad vi kan arbejde videre med som arrangører," lyder der fra festivalens musikansvarlige Peter Zederkof. Foto:

Rock Under Broen version 2.0

Der er sat 14.000 billetter til salg. Bak op om det store arrangement, og køb din billet allerede nu

Af
Lars Saugbjerg

Sanne Salomonsen, Danmarks rock mama, gæster Rock Under Broen 2013, der har 25 års jubilæum. En sølvbryllupsfest, der var tæt på at blive aflyst. Efter nogle regnfulde år, svigtende besøgstal og underskud, kastede arrangørerne håndklædet i ringen. Men nye kræfter er på banen.
Foreningen RUB, der er støtteforening til MG & BK's fodboldafdeling, er igang med at stable en stor jubilæumsfest på benene 2. lørdag i juni. Musikansvarlig og bestyrelsesmedlem i RUB, Peter Zederkof:
"Det bliver stort. Over 10 orkestre - og med en stærkt reduceret billetpris i forhold til tidligere, nemlig 395 kroner."
Det rockede under broen første gang i 1989.
"Med få års undtagelse har jeg været med siden starten. Det var jo min onkel, Bent Ove Hansen, der i sin tid tog initiativ til Rock Under Broen, og næsten hele familien har gennem årene været involveret i arrangementet", fortæller Peter Zederkof, der dog ikke har været med siden 2009.
"Men jeg er meget opsat på, at bidrage med noget igen. Rock Under Broens 25 års jubilæum vil jeg ikke gå glip af, og det skal andre heller ikke. Programmet bliver bredt. En god blanding af danske bands. Vi skal tilbage til kernen i arrangementet med en masse musik, som folk kender. Det skal være en superhyggelig dag for hele familien," lyder det engageret fra den musikansvalige.

Nyt set up

Ifølge Peter Zederkof byder Rock Under Broen 2013 på forandringer.
"Pladsens opbygning ligger endnu ikke helt fast, men det er besluttet, at der skal være plads til 14.000 mennesker. Billetsalget går allerede godt, og vi håber, at folk vil bakke jubilæumsfesten op," siger Peter Zederkof.
Pladsen får ny hovedindgang. Og scenen i det store telt, som de seneste år har været sløjfet til fordel for en scene i den modsatte ende af hovedscenens placering, vender tilbage.
"Teltet er min kæphest som musikansvarlig. Teltet er en fest i festen - også for kunstnerne, der tidligere ofte har udtrykt stor glæde for spillestedet. Selvfølgelig skal vi have teltet tilbage..."
Hovedformålet er at støtte MG & BK, men mange foreninger nyder godt af arrangementet fx via boder og diverse hjælpeopgaver.
"Den nye bestyrelse er i fuld gang med at belyse de mange arbejdsopgaver, og naturligvis er der brug for masser af hænder. Jeg vil opfordre foreninger og enkeltpersoner til at melde sig via vores hjemmeside/Facebook", siger Peter Zederkof.
Foreløbig er sponsoropbakningen meget tilfredsstillende. To af Middelfarts største virksomheder, T. Hansen Gruppen A/S og A/S Dan-Bunkering Ltd., har spændt et sikkerhedsnet ud. Erhversdrivende har i øvrigt i lighed med tidligere år mulighed for at opleve éndagsfestivalen fra et v.i.p. telt.

Sanne Salomonsen optræder under Lillebæltsbroen den 8. juni.

Sanne Salomonsen optræder under Lillebæltsbroen den 8. juni.

Publiceret 15 January 2013 08:00