"Hvor er I dog velopdragne," lød det rosende fra Jørgen Friis Pedersen da han sagde godmorgen til den stivfrosne kø af købelystne mennesker foran den 1.000 kvadratmeter store butik på Jomfrustien.

Åbningsfest i god ro og orden

Ønskebørn fik forrygende start for den nye butik på Jomfrustien i Haderslev

Af
Peter Rasmussen

"Så er klokken 07.57 - det er lige før!"
Meldingen fra en ung kvinde forrest i den lange kø, vakte spredt bifald længere nede i køen. Gebisser klaprede om kap med knæ i den bidende kulde, så det var ikke kun de lave priser, der lokkede indendøre. Også en smule varme.
Folkene hos Ønskebørn gjorde nu ellers hvad de kunne for at det skulle være hyggeligt, at være "morgen-kø-kunde". Der blev serveret dampende varm kaffe og velsmagende snegle. Og de kunder, der havde lidt føling i de stivfrosne fingre, kunne deltage i konkurrencer og herlige præmier.

Velopdragne kunder

Så dukkede Jørgen Friis Pedersen op i døren, og forventningen steg mærkbart hos alle de mange i køen, der nu næsten strakte sig fra den nye til den gamle butik. Med den rutine, som kommer af mange udsalgsåbninger, stak han hovedet udenfor at bad om lov til at køre gadevarer ud. Det var der ingen problemer i.
"Hvor er I dog velopdragne," lød det rosende fra indehaveren, der benyttede opmærksomheden til at fortælle hvor de forskellige varegrupper befandt sig i butikken. Et godt træk, der betød, at menneskeflokken straks fordelte sig ud over den nye butiks kolossale område.Kunderne roste forretningen til skyerne. Udvalget af varer præsenteres på en overskuelig måde, lød dommen.

Kunderne roste forretningen til skyerne. Udvalget af varer præsenteres på en overskuelig måde, lød dommen.

Hvor er varerne

"Det er utroligt at vi næsten havde lige så mange varer i den gamle butik. Hvor pokker har de været henne?" lød det fra én af ekspedienterne.
Kunderne gav hende ret. Og der lød rosende ord i hver eneste sætning. Det er rart at alt nu er præsenteret, så det er let at finde rundt i.
"Nu skal vi så bare lige selv lære, hvor tingene er," grinede selvsamme ekspedient.

Publiceret 17 January 2013 08:45