Andreas Petz vandt i weekenden de sønderjyske mesterskaber i cross.

Andreas Petz vandt i weekenden de sønderjyske mesterskaber i cross.

Aabenraa-løber er Sønderjyllands hurtigste

Andreas Petz vandt de sønderjyske mesterskaber i cross

Andreas Petz fra Rødekro IF Motion, Atletik og Triatlon vandt i weekenden de sønderjyske mesterskaber i Cross.
Mesterskaberne blev afviklet lørdag den 12. januar på et udfordrende område ved Kruså.
"Det var måske ikke så overraskende, at Andreas vinder i dag, han har også været førende på de første løb som blev afviklet i efteråret 2012," fortæller John Hansen fra Rødekro Tri.
Andreas Petzs favoritdisciplin indenfor triatlonsporten, som består af svømning, cykling og løb, er det afsluttende løb.
"Svømning og løb er de to discipliner, jeg træner mest i vinterhalv året. Selv om jeg også cykler lige nu, bliver det ikke til så mange kilometer, mest på grund af kulden," fortæller Andreas Petz.
Han er trods sine 41 år stadig at finde blandt de bedste herhjemme, hvilket han beviste til DM i triatlon i sommeren 2012. Således blev han i juli Age Group Danmarksmester på distancen 1500 svømning, 40 km cykling og afsluttende 10 km løb.
Men sidste sæsons bedste resultat var til DM i en halv ironman (1900m svømning, 90km cykling og 21,1km løb), hvor han samlet set var den 3. hurtigste i Danmark med en sluttid på 03.59.32.
Det store mål til den kommende sæson er et topresultat til Challenge Roth den 14. juli i Sydtyskland, hvor der konkurreres på Ironmandistancen. Her håber Andreas Petz på en top placering blandt de ca. 2.500 startende.

Publiceret 17 January 2013 10:07