Færre besøg af tyve

Roskildenserne er gået til kamp mod indbrud

Af
Af Marie Milling

200 færre indbrud i Midt- og Vestsjællands Politikreds i 2012 sammenlignet med året før. Grunden til, at tallet af indbrud er faldent, er blandt andet fordi, at folk er blevet mere opmærksomme på tyvene. Det mener politiinspektør Ole Kristensen.

- Folk er simpelthen blevet bedre til at ringe og fortælle os, hvis der sker noget mistænkeligt, siger han og fortsætter:
- Men de er i det hele taget bedre til at forhindre indbrud. Folk får deres naboer til at tømme postkasse og parkerer en bil i indkørslen, når du er væk.
Og det er smart af flere grunde, fortæller han. Dels fordi man måske forhindrer et indbrud hos sig selv, men også fordi, at hvis tyven ikke har succes, første sted han prøver, så er der større chance for, vedkommende bliver opdaget. Desuden er der også større chance for, at politiet kan nå at få fat i forbryderen, når han eller hun er længere tid på gaden.
De flere anmeldelser og en målrettet indsats fra en særlig indbrudsgruppe munder også ud i flere at flere tyve bliver fanget. I 2011 var der 555 rejste sigtelser, hvor der sidste år blev sigtet 707 formodede indbrudstyve.


null

Publiceret 17 January 2013 11:45