Meld dig som en god ven

Der er ikke nok frivillige i Ældre Sagens besøgsordning

Af
Af Lars Saugbjerg

Ældre Sagen i Fredericia har næsten 100 besøgsvenner, men mangler alligevel flere.
Ofte bliver familier spredt over hele landet. Nogle gange er der så langt mellem famliemedlemmerne, at de ældste kun sjældent får besøg. Her kommer Ældre Sagens besøgstjeneste ind i billedet.
"Det sker stadig oftere, at vi bliver ringet op om vi kan skaffe en besøgsven til en enlig person," lyder det fra Ældre Sagen, der søger flere frillige til besøgsordningen.
"Har du mulighed for at bruge en time eller 1½ en gang om ugen eller når det passer ind i dit program, så er det nu du skal melde dig," siger lederen af Ældre Sagens besøgsordning, Anneli Hübbe.
Ældre Sagen søger yngre eller ældre, kvinder eller mænd - der måske for nylig er trådt ud af arbejdsmarkedet eller på anden måde har lidt tid til overs. Det kan også være unge uddannelsessøgende eller andre unge, der på en eller anden måde kan få et ugentligt besøg indpasset i den daglige dont.
Erfaringer viser, at der også blandt unge er en stor social-humanitær forståelse for at gøre noget for svage ældre. De kan så glæde et menneske, der sidder alene – og samtidig selv få en positiv oplevelse.
At være besøgsven handler naturligvis om selskabelighed, men man kan evt. også være behjælpelige med at ledsage svage ældre, når de f.eks. skal foretage indkøb og lignende.
Kontakt Anneli Hübbe telefon 7594 4801, som så vil formidle kontakten.
Anneli Hübbe gør i øvrigt opmærksom på, at hun gør meget ud af at få de rigtige mennesker sat sammen. Og der er ingen, der bliver sendt ud på besøg eller modtager besøg uden Anneli selv har været med.

Publiceret 17 January 2013 07:00