Folketingets Retsudvalg var på told- og kriminalitetskontrol. I forgrunden sammen med narkohunden ses formand for udvalget, Karina Lorentzen (SF). I baggrunden Pia Kjærsgård (DF) og Pia Adelsten (DF).

Folketingets Retsudvalg var på told- og kriminalitetskontrol. I forgrunden sammen med narkohunden ses formand for udvalget, Karina Lorentzen (SF). I baggrunden Pia Kjærsgård (DF) og Pia Adelsten (DF).

Politikere på grænsekontrol

Folketingets retsudvalg diskuterede rockere og grænsekontrol med politiet

I denne uge har Folketingets Retsudvalg været på besøg hos Syd- og Sønderjyllands politi for at diskutere rockere og bander i Sydjylland samt grænseoverskridende kriminalitet og samarbejdet med tysk politi.
Formanden for Retsudvalget Karina Lorentzen (SF) havde taget initiativ til, at Folketingets Retsudvalg besøgte Syd- og Sønderjyllands politi. Hun aflagde derfor sammen med Peter Skaarup (DF), Tom Behnke (K) og Simon Emil Ammitzbøll (LA) m.fl. et besøg hos UKA i Padborg.
En af de ting, der var på dagens dagsorden, er blandt andet rockerbekæmpelsen i Syd- og Sønderjylland, hvor bl.a. Esbjerg har haft en del problemer med rivaliserende bander.
"Rockere er ikke længere et københavnerfænomen. Vi har desværre set en tendens til, at rockerne er flyttet ud i provinsen. Det er regeringens holdning, at den tendens skal bekæmpes for enhver pris og vi skal sikre, at det sker på den mest effektive måde, også i provinsen. Derfor blev jeg glad for at høre, at der tilsyneladende ikke længere er aktivitet i rockerborgen i Padborg," siger Karina Lorentzen.
Retsudvalget fik desuden en redegørelse for samarbejdet med tysk politi, hvor man effektivt kan gå efter bl.a. tyveknægte, der smutter over grænsen til Tyskland.
"Jeg er en varm fortaler for samarbejdet med tyskerne og jeg håber, det kan udbygges, siger Karina Lorentzen. Megen kriminalitet opklares kun ved et samarbejde internationalt og derfor er det forbilledligt, som man i Syd- og Sønderjyllands politi er gået i front for at løfte den opgave. Det betyder, at tyveknægte som snuppes i Tyskland effektivt kan retsforfølges i Danmark og kosterne kan sendes tilbage til rette ejermand."
Retsordførerne var desuden med på told- og kriminalitetskontrol sammen med politi og skat, hvor biler blev holdt ind og tjekket.

Publiceret 17 January 2013 12:08