Hygge Ved kaffebordet da legaterne var uddelt.

Hygge Ved kaffebordet da legaterne var uddelt.

To fik danskhedens hæder

H.V. Clausen og Johan Ottosens legat til danskhedens fremme i Sønderjyland er uddelt

Af
Af Lene Dalsgård

Sognepræst Claus Helsbøl, Rømø, og Hans Ole Mørk, Aabenraa, har modtaget 9.000 kroner hver for deres indsats for danskhedens fremme.
Claus Helsbøl fik legatet fordi han er en af dem der sætter ting i gang på den flade ø i Vadehavet.
"Du får det til at sne der hvor du er. Du skaber et varmt og levende kulturelt centrum omkring Rømø Præstegård, med en utrolig varieret række af arrangementer for sognebørn og andre interesserede," sagde bestyrelsesmedlem Malene Bendix ved prisoverrækkelsen.
Hans Ole Mørk fik legatet fordi "Du har og gør fortsat en stor indsats for Institut for Sønderjysk Lokalhistorie, Du er aktiv i foreningen Historisk Samfund for Sønderjylland og du har været med i redaktionen for Sønderjysk Almanak sidens dens start i 1995. Derudover er du sekretær for det regionale faglige Kulturmiljøråd Sønderjylland og du dyrker slægtsforskning med store engagement, Du er meget vidende og engageret, men også et beskedent menneske, der ikke sætter dig selv i fokus," sagde Malene Bendix til ham.
Legatet blev stiftet i 1935 af grosserer Georg S. Bendix og hustru Olga, i beundring for H.V. Clausen og Johan Ottosens livsværk.

Hans Ole Mørk modtog et legat ...

Hans Ole Mørk modtog et legat ...

... og det gjorde Claus Helsbøl også.

... og det gjorde Claus Helsbøl også.

Publiceret 17 January 2013 07:00