Jon Brodersen er i gang med hf Lighthouse uddannelsen hos VUC Sønderjylland:

Jon Brodersen er i gang med hf Lighthouse uddannelsen hos VUC Sønderjylland: "Vi er en flok individualister, men alle er med i fællesskabet, som er ekstremt godt i vores klasse."

Åbent hus på byggepladsen

På lørdag kan man både opleve VUCs nybyggeri og blive klog på hf uddannelsen

Af
Peter Rasmussen

Lørdag den 26. januar er der åbent hus i VUC Sønderjyllands store byggeri på havnen i Haderslev. Det er her, VUC?s kursister skal lære og udvikle sig i det kommende kursusår under fantastiske rammer, med nye pædagogiske principper og hvor alle kursister får udleveret en iPad.
Her kan man høre om det 2-årige hf, hf Lighthouse samt alle de andre mange muligheder, VUC Sønderjylland byder på.
"Vi tilbyder f.eks. 2-årigt hf-forløb indenfor sundhed, science, kultur og medie samt hf Lighthouse med fokus på international design og innovation. Den varer et halvt år ekstra, da den byder på længerevarende studierejser til udlandet," fortæller vicedirektør ved VUC Sønderjylland, Laila Emiliussen og tilføjer:
"Som noget nyt tilbyder vi fra august en tre-årig hf sport. Den er sammensat af enkeltfag og tilrettelagt, så der er tid til at dyrke sin sport - måske på eliteniveau - ved siden af studierne."
VUC tilbyder også kortvarige hf-pakker, der er målrettet dem, der drømmer om at blive politibetjent, sygeplejerske, socialrådgiver eller pædagog.
"Og er man ikke helt klar til hf, så har vi også tilbud, der kan bringe dig videre i dit uddannelsesforløb eller job. Også hvis du er ordblind," tilføjer Laila Emiliussen.

Uddannelse med plads i

Jon Theodor Brodersen fra Haderslev er lige nu i gang med ovennævnte hf Lighthouse ved VUC Sønderjylland. Drømmen er at blive arkitekt eller it-designer.
"Vi skal have det sjovt... det er vigtigt! Lektier har vi ikke så mange af, for undervisningen er tilrettelagt, så vi kan lave vores arbejde i skoletiden. Det giver tid til at dyrke fritidsinteresser ved siden af," fortæller Jon Brodersen, der er på vej til ungdomslandsholdet i bridge og bruger 10-12 timer om ugen med træning.
"På VUC kommer vi bagved tingene ved at lære at lave dybdegående analyser. Vi er seriøse og har det godt med hinanden. Her er der ingen, der griner, hvis vi siger noget forkert - kun hvis vi siger noget sjovt. Vi lærer mere, hvis vi føler os trygge i klassen," mener Jon, der er 18 år og begyndt på hf Lighthouse efter 10. klasse.
Han hørte om den nye uddannelse hos sin studievejleder. Og både vejledere og nuværende kursister vil være til stede næste lørdag, når der er åbent hus i flagskibet på havnen i Haderslev. Der er åbent hus mellem klokken 11.00 og 13.00.

Publiceret 20 January 2013 10:15