Greve Kommunale Musikskoles nye leder Torben Puggard spiller musik af lyst, og han opfordrer Greves børn til at gøre det samme. (Privatfoto).

Greve Kommunale Musikskoles nye leder Torben Puggard spiller musik af lyst, og han opfordrer Greves børn til at gøre det samme. (Privatfoto).

Greves børn skal også spille rytmisk

MUSIKUNDERVISNING: Greves børn og unge skal have mulighed for at spille i band og optræde for andre med deres numre.
- Musikskolen skal skabe en band-kultur, siger Torben Puggaard, ny leder af Greve Kommunale Musikskole.
Næste gang børn i Greve skal melde sig til undervisning i musikskolen kan de vælge flere rytmiske fag. Det vil skolens nye leder Torben Puggaard sørge for.
- Greve Kommunale Musikskole har en stærk klassisk profil. Specielt for blæsere har musikskolen en banet vej fra undervisning på et instrument og frem til harmoniorkestret. Men sådan en vej er der ikke for den rytmiske musik. Den skal vi skabe, siger Torben Puggaard.
Torben Puggaard er 37 år, gift med Karin og far til Julius på fire år. Han kommer fra en stilling som souschef i Roskilde Kulturskole og uddannelsesleder for Musikpædagogik, hørelære og almene fag på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Ved siden af er han dirigent for flere bigbands og et byorkester.
Han fik smag for musikken i folkeskolen, fordi en af hans lærere spillede med børnene i frikvartererne. Senere blev han så glad for musik, at han først studerede til jazzpianist og senere til dirigent og musikleder.

llesskab uden tabere

- Jeg spiller musik af lyst. Og det skal børnene i Greve også gøre, for så gider de at øve og engagere sig, siger han.
Forældrene skal også leve med i børnenes interesse for musik. Både når børnene spiller til koncerter og til daglig, når børnene skal øve derhjemme.
- Musikskolen er ikke en pasningsordning. Den kræver engagement, og det er enormt vigtigt, at forældrene bakker op, siger Torben Puggaard.
Til gengæld lover han eleverne en helt særlig oplevelse gennem musikken.
- Når børn optræder sammen, er der ingen tabere. Kun vindere. Derfor er fællesskabet omkring musikken noget særligt, siger han.
pm

Publiceret 20 January 2013 09:00