Torsdag vil elever fra Lagoniskolen prøveløbe det nye orienteringsspor i Vojens.

Torsdag vil elever fra Lagoniskolen prøveløbe det nye orienteringsspor i Vojens.

Skoleelever på sporet

Den 24. januar klokken 10 er børn fra Lagoniskolen med til at indvie et orienteringsspor i Vojens

Af
Peter Rasmussen

"Find vej på Billundstierne ved Vojens Fritidscenter" er et tilbud om en anderledes tur i skoven - en skattejagt, hvor gevinsten er sund og sjov motion og dejlige naturoplevelser.
"Find vej ved Vojens Fritidscenter" er også en del af det landsdækkende koncept, Find vej i Danmark, som kan benyttes af alle. Det er en forenklet udgave af orienteringsløb, hvor faste poster og printbare kort gir dig mulighed for at orientere året rundt, døgnet rundt. Det findes i forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med – også skoleelever.
Ruten ved Billundstierne i Vojens indvies den 24. januar kl. 10 af formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Asta Freund, med deltagelse af skoleklasser fra Lagoniskolen. Alle er velkomne.
Orienteringsklubben OK-HTF har fremstillet et kort med 30 faste poster ved Billund stierne ved Fritidscentret Vojens. Posterne langs stierne er markeret med pæle. Hver post har et nummer mellem 1 og 30 samt en kode med tre bogstaver og en klippetang. På kortet er posterne markeret med en lilla cirkel.
 

Om find vej

På www.findveji.dk kan du finde kort og ruteforslag i hele landet.
Bag projektet står Dansk Orienterings-Forbund. Det er støttet af Skov- og Naturstyrelsen, Friluftsrådet, Danmarks Idræts-Forbund samt Haderslev i bevægelse
?Find vej i..." er en forenklet udgave af orientering, en skattejagt, der bringer én rundt til skovens, parkens eller naturområdets seværdigheder.
Der er startsted med en infostander ved P-pladsen ved Skydebanen ved Vojens Fritidscenter. Kortet kan printes fra www.findveji.dk under Vojens eller fra www.okhtf.dk. Et trykt kort kan købes ved OK-HTF: telefon 74 50 42 63 / 22 84 86 63
På bagsiden af kortet er der en signaturforklaring samt flere baneforslag. Der er også et klippekort med felter, hvor du kan markere med klippetangen eller notere kodebogstaverne.

Publiceret 20 January 2013 17:00