Når Vojens bliver olympisk

Nedtællingen er godt i gang. Snart blæser den olympiske vind ind over den sønderjyske stationsby

Af
Peter Rasmussen

Hvis det danske ishockeylandshold skal kvalificere sig til Vinter-OL for allerførste gang i historien, så kræver det ikke kun godt spil på isen, masser af fightervilje, flotte pasninger, massive tacklinger og flotte mål. Det kræver også i tusindvis af frivillige arbejdstimer, hjerteblod og opbakning.
Danmark møder Ukraine, Slovenien og Hviderusland. Vinderen af turneringen er kvalificeret direkte til Vinter OL 2014 i Sotji, Rusland. Billetsalget til kampene går godt - et tilskuertal på 3.000 til hver kamp er forlængst passeret, så man skal være frisk for at sikre sig billet til de tre spændende kampe. På SønderjyskEs hjemmeside - www.soenderjyske.dk - kan man både hente information og købe billetter.
For flere hundrede lokale ishockeyfans, bliver der ikke tid til at kigge med når Danmark slås for OL-billetter. Det er de mange frivillige, der skal bistå arrangørerne med det utal af opgaver, der følger med et så stort og prestigiøst et arrangement.
Der skal tjekkes billetter, der skal vises på plads, der skal steges pølser, der skal skænkes fadøl og der skal holdes ro og orden. Og det er endda bare et lille udpluk af arbejdsopgaver, som skal løses. Og når man vælger at lægge den første OLkval nogensinde på dansk jord, i Vojens, så er det fordi man ved, at her findes ikke blot den flotteste hal. Her findes også det korps af hjælpere, der skal til. Og her findes et publikum, der ikke blot følger de lyseblå i tykt og tyndt, men som også kan være med til at løfte de rød-hvide det sidste lille stykke. Danmark har efterhånden tilhørt ishockeyens A-gruppe i mange år. Men det allerstørste stævne af dem alle - OL- har nationen ikke deltaget i. Det kommer til at ske denne gang, hvis ellers det står til det danske hjemmepublikum og de hundredevis af frivillige fra Vojens og Omegn.

Publiceret 23 January 2013 05:00