Salen på Køge Gymnasium var fyldt til sidste plads da der onsdag aften blev budt indenfor til åbent hus og orientering om de kommende studiemuligheder.

Salen på Køge Gymnasium var fyldt til sidste plads da der onsdag aften blev budt indenfor til åbent hus og orientering om de kommende studiemuligheder.

Gymnasie-møde frem for håndboldkamp

Stuvende fuldt ”Åbent Hus” på Køge Gymnasium trods Danmarks håndbold VM-kamp mod Ungarn.

UDDANNELSE: Faglighed, kreativitet og rummelighed. Disse elementer kendetegner Køge Gymnasium. Og med dem bandt rektor Peter Schiødt sin velkomsttale sammen til Åbent Hus-arrangementet onsdag aften den 23. januar.
Arrangementet var igen i år et stort tilløbsstykke – over 500 var mødt op for at høre om de mange tilbud inden for studieretninger, nye fag og ikke mindst for at se gymnasiet inde fra.
- Køge Gymnasium er også bærer af fællesskabet, slog Peter Schiødt fast.
- Vi arbejder sammen. Vi tager os af hinanden. Og vi støtter hinanden – og det uanset om man går i 1. g eller 1. hf, eller om man er 3.g'er. Vi har et fællesskab, og vi splitter ikke op i indbyrdes grupper og fraktioner. Til sidst har vi det lidt gammeldags begreb, dannelse: I skal til at tage en uddannelse, og det hænger selvfølgelig sammen med fag og studieretninger o.s.v.  Men I skal også gennem et forløb, som danner jer selv som mennesker.
Køge Gymnasium er et alment gymnasium – og har derfor tilbud til både de fagligt stærke og til dem, der skal have lidt støtte til at komme igennem uddannelsen.
- Vi har her på Køge Gymnasium en rigtig høj gennemførelse. Langt de fleste elever gør deres uddannelse færdig på den tid, der er sat af. Der er ikke meget frafald, som man ellers læser om i aviserne, forklarede Peter Schiødt videre og begrundede den høje gennemførelsesprocent med såvel lektie- og studiecafe, studie-og læsevejledere – og ikke mindst at alle støtter den fælles proces.
For de fagligt stærke elever, der går på Køge Gymnasium, er Akademiet for Talentfulde Unge en spændende mulighed, foruden en Masterclass i fysik, fag-olympiade i kemi og biologi, Drughunter konkurrence i bioteknologi og virtuel olieboringskonkurrence i naturgeografi. For de mere kunstnerisk anlagte er der den årlige stort opsatte musical samt mulighed for en særlig musik- eller billedkunstordning kaldet h.h.v. MGK og BGK.
Så der er nok af spændende tilbud at vælge imellem, hvis man bliver optaget som gymnasie-  eller hf-elev på Køge Gymnasium.
Efter flere flotte indslag fra gymnasiets musikklasser fortsatte aftenen ude i de forskellige faglokaler, hvor skolens lærere og elever orienterede om de enkelte fag.
I biologilokalet dissekerede elever svinehjerter og tilbød gæstfrit de besøgende at være med.
I lokalet for informationsteknologi drønede robotter rundt med sensorerne indstillet på nærkamp. I billedkunst blev vist såvel videokunstprojekter som mere klassisk impressionistisk maleri. Og hos naturgeograferne væltede lava og magma ud fra storskærme.
Så de kommende elever og deres forældre kunne sidst på aftenen gå fra det velbesøgte arrangement klogere på Køge Gymnasiums kerneværdier – og en oplevelse rigere.
Studieretninger, der udbydes til næste skoleår kan ses på skolen hjemmeside www.koege-gym.dk.  
Ansøgningsfristen for gymnasiet og hf er den 15. marts.
pm

Gymnasiets musikklasser gav flere flotte indslag.

Gymnasiets musikklasser gav flere flotte indslag.

Et besøg i kemilokalet.

Et besøg i kemilokalet.

Orientering om samfundsfag.

Orientering om samfundsfag.

Publiceret 24 January 2013 12:00