Rikke Von Barm ved klaveret. (Foto. Helle Bodi).

Rikke Von Barm ved klaveret. (Foto. Helle Bodi).

Koncert som generalprøve på ”Unge Spiller Klassisk”

KØGE: I meget lang tid har en række af Køge Musikskoles klassiske elever arbejdet hårdt for at blive klar til konkurrencen ”Unge Spiller Klassisk”, der er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor musikskoleelever fra det meste af Sjælland dyster med og mod hinanden.
Der er så stor interesse for denne konkurrence, så arrangørerne har valgt at afvikle den over flere dage, men på lørdag den 26. januar er det blandt andet Køges elever, der skal dyste i Greve Musikskoles koncertsal.
Ikke mindre end 10 elever fra Køge skal deltage. Det er børn fra 12–20 år, der dyster med jævnaldrende elever, og det var nogle af disse elever, der i aftes, onsdag, holdt generalprøve for at afprøve deres konkurrenceform.
Koncerten startede med guitarmusik spillet af Andreas Lassen Nielsen, der selv fortalte lidt om den musik, han skulle spille, og hvorfor han havde valgt netop dette musikstykke, og det viste sig at være et rigtig godt valg.
Bagefter var det Malthe Mathiesens tur til at præsentere sit musikstykke. Malthe Mathiesen stiller op i gruppen for 12–14 årige, og han sluttede sin præsentation med ordene ”så må vi se, hvordan det går” – og det gik rigtig godt, så han kan sove roligt, indtil på lørdag.
Så var det tid til endnu en guitarelev, nemlig Mads Perriard Olsen, der har valgt at spille Villa-Lobos præludium, og det klarede han godt. Det er et kendt stykke guitarmusik, men det mestrede Mads fint. Det var meningen, at Rikke Von Barm skulle slutte koncerten med at spille Chopin på klaveret, så smukt og følsomt, så det kun kan røre ved dommernes hjerter, men Andreas Leinhøft Larsen, der spiller violin kom også til koncerten, selv om hans pianist ikke kunne komme, så man fik en fin forsmag på Händels A-dur sonate.
- Det var en rigtig fin lille koncert, der lover rigtig godt for konkurrencen på lørdag, der starter kl 09.30 og slutter ca kl 17.45 med præmieoverrækkelse. Det er gratis at overvære konkurrencen, og man kan komme og gå undervejs, oplyser Helle Bodi fra Køge Musikskole.
pm

Andreas Lassen Nielsen på guitaren. (Foto. Helle Bodi).

Andreas Lassen Nielsen på guitaren. (Foto. Helle Bodi).

Malthe Mathiesen ved klaveret. (Foto: Helle Bodi).

Malthe Mathiesen ved klaveret. (Foto: Helle Bodi).

Andreas Leinhøft Larsen på violin. (Foto: Helle Bodi).

Andreas Leinhøft Larsen på violin. (Foto: Helle Bodi).

Mads Perriard Olsen på violin. (Foto: Helle Bodi).

Mads Perriard Olsen på violin. (Foto: Helle Bodi).

Publiceret 24 January 2013 14:00