Køge fylder 725 år i år, og vi har sat os for at genskabe byens historie med musik helt fra renæssancen til i dag, siger projektmedarbejder Jakob Baggesen. (Arkivfoto).

Køge fylder 725 år i år, og vi har sat os for at genskabe byens historie med musik helt fra renæssancen til i dag, siger projektmedarbejder Jakob Baggesen. (Arkivfoto).

Musikalsk byvandring gennem Køge

På Kyndelmisseaftenen fredag den 1. februar

KULTURNAT: Køges 725 årige historie genskabes i renæssancemusik, wienerklassisk, jazz, beat og moderne musik på en musikalsk rejse fra Køge Torv til Søndre Havn under Køges kulturnat ”Kyndelmisse”, fredag den 1. februar kl. 18-19.
Musikhistorien er i højsædet, når Køge Kyst og Tapperiet tager deltagerne med på årets vandring fra Torvet og ned over Søndre Havn under Køges kulturnat ”Kyndelmisse”.
Den musikalske vandring starter kl. 18.00 ved betonstelen på Torvet, og første stop er i porten ind til Svogers Gård, hvor man kan opleve renæssancesang og –musik.
Undervejs kan man opleve wienerklassisk musik afspillet på lydcykel – og jazz, ledsaget af den varme vinterret gumbo fra Louisiana-området i USA.
Herefter går turen over tressernes beatmusik, disco og house til vore dages musik, og ind imellem er der mere varmt til ganen. Vandringen slutter kl. 19.00 på Tapperiet, hvor man kan blive til koncert med sangerinden Karina Kappel, købe en skål varm suppe eller fortsætte Kyndelmisseaftenen andre steder i Køge.
- Sidste års vandring var uhyre velbesøgt, og vi håber, at rigtig mange også i år vil benytte chancen for en anderledes oplevelse og få et indtryk af de mange aktiviteter, som foregår på havnen, siger Siv Raun Andersen, Køge Kysts chefkonsulent inden for byudvikling, kultur og byliv.
Tapperiet har skruet et program sammen med et usædvanlig stort musikalsk spænd.
- Køge fylder 725 år i år, og vi har sat os for at genskabe byens historie med musik helt fra renæssancen til i dag. Man kan godt se frem til nogle anderledes musikalske oplevelser og små overraskelser undervejs, lover projektmedarbejder Jakob Baggesen fra Tapperiet.
Gratis billetter til havnevandringen fås hos VisitKøge – Køge Turistbureau mod forevisning af eller køb af Kyndelmissepas.
pm

Publiceret 24 January 2013 17:30