49-årige Niels Bach har netop etableret foto-atelier på Baunevænget i Snoghøj.

49-årige Niels Bach har netop etableret foto-atelier på Baunevænget i Snoghøj.

Niels vil fotografere dig

Den erfarne fotograf, Niels Bach, har åbnet atelier i Snoghøj

Af
Lars Saugbjerg

Det kan være vanskeligt at forklare, hvorfor et fotografi er godt. Naturligvis handler det om smag, men når motivet bliver knipset i det rette øjeblik - i de rigtige rammer - opstår der et særligt udtryk.
Niels Bach har netop etableret foto-studie på sin privatadresse, Baunevænget 7 i Snoghøj. "Bach Foto & Video" tilbyder blandt andet portræt-fotografering.
"Solo eller med partner. Børn, gravide, familier og grupper. Jeg har god plads til at lave spændende opsætninger. Det er i afslappende omgivelse, hvor der er tid til at finde det gode udtryk. Og åbningstiderne er fleksible," lyder det fra Niels Bach, der tidligere har arbejdet som blandt andet skolefotograf.
"Tryghed og tid kan være afgørende for et godt foto. Der skal være plads til at lege med det, indtil det rette øjeblik opstår," siger fotografen, der også tilbyder udendørs-optagelser. Fem minutter fra atelieret findes den smukkeste natur.

Foto-sikring

Kundens ønsker og idéer er i centrum, og "opmærksomhed" i forhold til alle fotografiets facetter er et nøgleord.
"Jeg beskæftiger mig også med profilfotos til fx facebook, datingsider og CV, hvor man skal præsentere sig på en ordentlig måde. Desuden tager jeg også gerne ud og fotograferer folks kældedyr i deres naturlige opgivelser, fortæller Niels Bach, der altid benytter professionelt fotopapir og fremkaldelse. Det holder længere.
Niels Bach har erfaring som interiør-fotograf. Mange vil kunne få gavn af foto-sikring, mener han.
"Ved indbrud eller brand er det meget vanskeligt at genkalde sig værdierne i huset. Derfor er det en god idé med foto-registrering af værdigenstande som fx smykker, ægte tæpper, kunsthåndværk osv. Kunden modtager en dvd, der kan bruges i forsikringssammenhæng, siger Niels Bach, der understreger, at ingen fotos af kundens værdigenstande bliver opbevaret i hans virksomhed.
"Inden jeg forlader kundens hjem, afleverer jeg dvd'en med billederne, og alle billeder på kamera og computer bliver derefter straks slettet. I øvrigt fremviser jeg ren straffeattest inden fotograferingen."
I samme "boldgade" arbejder Niels Bach med sikring af familiefotos.
"Det gør jeg ved at scanne familiealbummet. Negativer og dias i alle formater."
Se mere på bach-fotovideo.dk


"Jeg har altid interesseret mig for fotografering. Jeg elsker at gengive det jeg ser."
Niels Bach
Fotograf

En video kan sige alt

Niels Bach ser også et potentiale i præsentationsvideoer. Korte men indholdsrige videoer, der giver firmaer mulighed for at præsentere sig på en levende og spændende måde.
"Det er et område, som jeg begyndte at fokusere på efter en række møder i en netværksgruppe. Her skulle forskellige erhvervsledere præsentere deres virksomhed i en kort elevatortale, og det havde mange ganske svært ved", fortæller Niels Bach.
"Hvad laver du så?" Sådan starter mødet med mange nye mennesker i erhvervsmæssige sammenhænge. Er man i stand til at sælge sit budskab, kan der være basis for samarbejde og endnu bredere kontaktflader.
"Jeg tilbyder produktion af en præsentationsvideo, der kort og præcist beskriver virksomheden gennem billeder, tekst og musik. Et sådan video kan man jo præsentere på et hav af forskellige platforme: Firmates hjemmeside, Facebook, Youtube, inforskærme i receptionen, på sin telefon osv. Det er en god og informativ måde at vise sin virksomhed frem på," lyder det fra Niels Bach.
Bach Foto og Video tilbyder også erhvervslivet markedføringsfotos, produktfotos, personale-portrætter samt scanning af negativer og dias.

Publiceret 24 January 2013 07:00