Nu får Haderslev atter gratis retshjælp.

Nu får Haderslev atter gratis retshjælp.

Retshjælp til Haderslev

Sønderjyllands Retshjælp udvider efter en forrygende opstart. Nu kommer også Haderslev med

Af
Peter Rasmussen

Sønderjyllands Retshjælp startede op med gratis retshjælp fra bibliotekerne i Aabenraa og Sønderborg pr. 1.11.12 og tiltaget har vist sig at være en kæmpe succes:
"Der er rigtig mange mennesker, der søger juridiske råd hver eneste gang, og der er en stemning af taknemmelighed over, at der igen tilbydes gratis retshjælp i Sønderjylland," fortæller den daglige leder af Sønderjyllands Retshjælp, Marianne Betzer:
"Vi har tilpasset lidt i åbningstiderne efter hvornår de fleste folk kommer, så mandag har vi nu åbent i Sønderborg fra 13-18, mens der i Aabenraa er åbent om onsdagen fra 10-13," fortæller hun.
På grund af den store søgning til retshjælpen har Marianne Betzer valgt at udvide, så Haderslev også får sin egen retshjælp igen fra den 1. februar:
"Vi oplever, at der kommer en del kørende fra Haderslev til retshjælpen i Aabenraa, så det er derfor nærliggende også at åbne en retshjælp i Haderslev," siger Marianne Betzer, der samtidig understreger, at Sønderjyllands Retshjælp ønsker at yde retshjælp, der hvor behovene er, så alle borgere i Sønderjylland kan få gratis mundtlig retshjælp uden at skulle køre for langt efter det. Sønderjyllands Retshjælp har, ligesom i Aabenraa og Sønderborg, lavet en aftale med biblioteket i Haderslev, som vil huse retshjælpen. Der startes op med første åbningsdag onsdag den 6. februar. Herefter vil der være åbent hver onsdag fra kl. 14-16, hvor der er 1-2 rådgivere, som er uddannede jurister på hver gang. Man kan ikke bestille tid på forhånd, men møder blot op og trækker et nummer og vil blive betjent i rækkefølge. Marianne Betzer lover i den forbindelse, at ingen vil komme til at gå forgæves, men at alle vil blive betjent også selvom klokken måtte blive over 16.00.

Publiceret 24 January 2013 08:30