Marlene Soelberg opgiver sit forretningseventyr og lukker Encore Fashion. Ophørsskiltene er hængt op, og sidste åbningsdag er lørdag den 26. januar.

Marlene Soelberg opgiver sit forretningseventyr og lukker Encore Fashion. Ophørsskiltene er hængt op, og sidste åbningsdag er lørdag den 26. januar.

Slut med secondhand i Englandsgade

Efter blot et år må Marlene Soelberg erkende, at secondhand designertøj tilsyneladende ikke er for esbjergenserne

Af
Louise Ritter

Smil, opmuntringer, knus og små gaver. Marlene Soelbergs faste kundekreds bakker godt op om hende nu, hvor hun har meddelt, at hendes hjertensbarn - Encore Fashion i Englandsgade - lukker. Det har de også gjort det forgangne år, men desværre for Marlene Soelberg har kredsen af trofaste kunder bare været for lille, og derfor hænger forretningen simpelthen ikke sammen.
"Jeg har egentlig haft rigtig mange besøgende i forretningen, men langt de fleste kigger bare. Det er som om, at folk har pengene, men de passer bare godt på dem. Selv et impulskøb til 200 kroner skal overvejes grundigt," siger Marlene Soelberg, der har hørt lignende fra hendes forretningskolleger i midtbyen.

Sagen i egen hånd

Det er bare et år siden, at hun åbnede sin forretning. Den havde primært secondhand af den lidt dyre designeragtige slags på hylderne, men også en række nye varer fra kendte mærker var at få. Også dengang var hun bevist om, at hun slog dørene op til egen forretning midt i en krisetid, men troen på sin forretningsidé havde hun.
"Jeg tænkte lidt, at nogen jo bliver nødt til at gøre noget. Det nytter ikke, at alle bare sidder derhjemme og venter på bedre tider. Jeg tænkte, at der netop måtte være et marked for secondhand i disse tider, men der er simpelthen bare ikke nok at lave," konstaterer Marlene Soelberg, der frem til Encore Fashions sidste åbningsdag den 26. januar giver 50 procents rabat på hele forretningen. Også inventaret sælger hun ud af.

Publiceret 24 January 2013 09:30