At være hjemløs og vinterkulde er en dårlig kombination. Derfor tager

At være hjemløs og vinterkulde er en dårlig kombination. Derfor tager "diagonigruppen" nu hånd omkring weekend-vagtordningen på Den Blå Oase, og håber på hjælpende hænder fra lokalbefokningen. Modelfoto

Gør en forskel - bliv weekendvagt

Den Blå Oase mangler frivillige i vintersæsonen

Af
Mette Henriksen

Nedskæringer er grunden til, at værestedet Den Blå Oase i Aabenraa ikke længere har weekendvagt. Denne ordning har ellers i årenes løb bevirket, at hjemløse har kunnet komme indenfor, og få en ?håndfuld varme? og eventuelt en kop kaffe.
Denne kendsgerning har nu fået "Diagonigruppen" ved Sct. Nicolai Kirke til at reagere. "Da problemet som følge af vintervejret er meget akut, besluttede vi i ?diagonigruppen? at holde et hastemøde. I løbet af et kvarter var vi enige om, at det var en helt relevant opgave for os. Vi ringede til lederen af stedet, Hanne Kristensen, og aftalte et omgående møde, hvor vi på stedet blev præsenteret for problemet og beså lokaliteterne. Os der var til stede, lovede at besætte vagterne i den kommende weekend," fortæller Erik Sennels på vegne af "diagonigruppen", som nu håber, at flere vil melde sig til hjælpeholdet.
Det drejer sig om vagter lørdage fra klokken 9 - 13 og klokken 13 -18, samt søndage fra klokken 9 -13 og klokken 16 - 18.
"Der skal være to personer på alle vagter. Og det drejer sig kun om perioden indtil den 31. marts, hvor der lukkes for vintersæsonen," tilføjer Erik Sennels.Interesserede bedes tage kontakt til enten Helga Balle, helga-nielsballe@live.dk/tlf. 30207951, Annette Treu, annettetreu@gmail.com/tlf. 60621556 eller Erik Sennels, sennels@mail.dk/tlf. 40375516. Du kan også kontakte lederen af Den Blå Oase Hanne Kristensen.

Publiceret 25 January 2013 16:00