Kommunen prioriterer frivilligt socialt arbejde højt

Esbjerg er i den kommunale superliga, når det gælder tilskud til frivilligt socialt arbejde

Af
/lri

Esbjerg Kommune er ikke noget skidt sted at yde frivilligt socialt arbejde - i hvert fald ikke hvis man kigger på mulighederne for at få kommunal støtte til sagen.
En ny redegørelse fra Social & Integrationsministeriet placerer Esbjerg Kommune blandt landets største kommunale givere af støttekroner til frivilligt socialt arbejde. I 2011 blev 4,1 millioner kroner taget fra kommunekassen og doneret til en lang række projekter i kategorien frivilligt socialt arbejde. Beløbet bringer Esbjerg Kommune op blandt de 15 kommuner, der bidrager mest, hvilket vil sige med mere end 35 kroner per indbygger.
"Det er jo ikke nyt for os, men rapporten giver os anledning til endnu engang at fortælle, at vi synes, at det frivillige sociale arbejde er vigtigt. Derfor er jeg også stadig stolt over, at det lykkedes os at friholde området for besparelser i 2013," siger Socialudvalgsformand, Henrik Vallø (C).
Redegørelsen viser også, at næsten ni ud af ti kommuner støtter det frivillige sociale arbejde med andet end kontanter for eksempel med annonce- og sekretariatsbistand. Her i kommunen stilles for eksempel kommunale lokaler til rådighed for frivillige sociale foreninger i både Esbjerg, Ribe og Bramming.

Publiceret 25 January 2013 10:00