I Haderslev kommune er Fredstedvænget den vej, som flest har søgt på i 2012.

I Haderslev kommune er Fredstedvænget den vej, som flest har søgt på i 2012.

Kommunens mest interessante vej

Her er smukt og idylisk - tæt til både land og by - måske er det derfor at Fredstedvænget er Haderslev kommunens mest interessante vej - ifølge mæglerkæden EDC

Af
Peter Rasmussen

Danskerne er vilde med at se på boliger på nettet, og alene hos EDC-kæden noteres der hver måned ca. 1,4 mio besøgende, som altovervejende søger og kigger på boliger.
Nu har ejendomsmæglerkæden foretaget en optælling af de mange søgninger, der har fundet sted gennem 2012 og på den baggrundudarbejdet en Top 5 for alle landets kommuner over de veje, som flest har søgt boliger på i løbet af 2012. Her i Haderslev kommune var det disse fem veje, som boligkøberne i størst omfang kastede opmærksomheden på i 2012:
* Fredstedvænget
* Vestergade
* Slotsvej
* Langelandsvej
* Dyssebakken

Samme tendenser

Ivan Filtenborg, der er statsaut. ejendomsmægler og valuar hos EDC Filtenborg i Haderslev fortæller, at vejnavnene i denne slags toplister ofte er præget af de samme tendenser over hele landet:
"Brugerne har stort fokus på de helt billige ejendomme med en ekstraordinær lav kvadratmeterpris eller en pris, som på anden måde skiller sig ud fra det øvrige udbud. Derfor er de veje, hvor der har været sådanne meget billige ejendomme til salg ofte repræsenteret i disse lister," siger han.
"Dernæst er der typisk også veje med, som er populære på grund af god sammenhæng mellem pris og beliggenhed, dvs. velbeliggende adresser med et prisniveau hvor størstedelen af boligkøberne har mulighed for at være med. Er der et særlig godt tilbud på en af disse veje, tiltrækker det rigtig mange køberes interesse, og kan resultere i en plads på årets Top 5."

Interessen har givet en del salg, kan man aflæse af skiltet på hjørnet af Fredstedvænget.

Interessen har givet en del salg, kan man aflæse af skiltet på hjørnet af Fredstedvænget.

Kendis-effekten slår igennem

Ivan Filtenborg tilføjer, at også kendis-effekt spiller ind på resultatlisterne flere steder i landet, hvor EDC i årets løb har solgt ejendomme for kendte danskere:
"Når der er omtale af kendte danskeres boligsalg på de store netaviser og nyhedssites, kan det øjeblikkeligt ses på trafikken på vores hjemmeside, hvor de nysgerrige læsere lige skal se lidt flere billeder," fortæller han.
Retter man blikket væk fra vejnavnene og over på den landsdækkende Top 5 over de mest populære ejendomme hos EDC i 2012, er der netop også tale om ejendomme, som har fået særlig opmærksomhed i forskellige medier i årets løb:
Årets mest sete ejendom hos EDC var en nedslidt landejendom fra Stubbekøbing, som EDC-mægleren i Vordingborg beskrev som en "håbløs elendig landejendom, som fremstår aldeles udpint". Mægleren blev omtalt som "Danmarks ærligste ejendomsmægler" og beskrivelsen var så original, at ejendommen fik omtale på de fleste store nyhedsmedier, og så måtte var der pludselig uhyre stor opmærksomhed om landejendommen i Stubbekøbing.

Publiceret 25 January 2013 07:00