I den kommende weekend afholder Haderslev Kunstskole et kursus i croquis tegning.

I den kommende weekend afholder Haderslev Kunstskole et kursus i croquis tegning.

Kunstskolens aktive forår

Haderslev Kunstskole står klar med masser af udfordringer til højre hjernehalvdel. Første tilbud er et kursus i Croquis

Af
Peter Rasmussen

Haderslev Kunstskole er startet op med en ny kursusrække. I efteråret var der tre fuldtegnede hold med hhv. Kirsten Schrøder som underviste om tirsdagen og Adam Gabriel som underviste torsdags- og fredagsholdet. Disse hold fortsætter i det nye år og er allerede fuldtegnede.
Kunstskolen vil, for at imødekomme de mange, der endnu er tilknyttet arbejdsmarkedet og derfor ikke har mulighed for at følge undervisningen om dagen, tilbyde en række weekendkurser med samme undervisningsform som dagholdene torsdag og fredag. Disse kurser henvender sig også til dem, der ikke blev plads til på dagholdene. Adam Gabriel står som underviser, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig alle tre hold for at kunne deltage. Har man kun mulighed for at være med på ét eller to kurser, kan man blot tilmelde sig dette, da undervisningen er individuel, og man arbejder ud fra den enkeltes forudsætninger.

Også i weekender

Henover forårssæsonen vil der være tilbud om weekendkurser med specielle emner. Det første er et croquis-kursus 26.-27. januar. Har man før været på kursus i croquis, er her muligheden for at dygtiggøre sig yderligere, ligesom der er åbent for alle, der har lyst til at prøve at tegne efter model.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi oversættes ordet ”croquis” således: "Croquis (også kro'ki eller kroki) er en tegnestil, hvor et givent emne skitseres på få minutter. Mest typisk er emnerne levende modeller, som skitseres hastigt. I studie-sammenhænge indtager modellen en positur og tegnerne laver deres croquiser, hvorefter modellen efter få minutter skifter positur og en ny croquis tegnes. I de fleste tilfælde er croquis-modeller nøgne mennesker, men det behøver ikke være tilfældet."
Udover de ovenfor nævnte kurser tilbyder kunstskolen kurser i portrættegning og – maling i februar, formning og modellering efter model i april samt ugekurser i april og maj måned.
Kunstskolen har en hjemmeside, hvor man kan søge yderligere oplysninger, www.haderslevkunskole.dk

Publiceret 25 January 2013 10:30