Michaels sag

24. april 2011: Michael falder to meter ned i containergrav på genbrugspladsen i Jyllinge og knuser en knogle i håndledet og underarmen, da han rammer betongulvet. Hans håndled kommer aldrig til at fungere optimalt mere, da knoglen ikke kan erstattes.
Juli 2011: Michael bliver fyret som autolakerer, fordi han er langtidssygemeldt. Han har været ansat på stedet i to år som udlært.
August 2011: Michaels kone Jacgueline bliver nødt til at afbryde sin barsel efter seks måneder, da de ikke kan få økonomien til at løbe rundt, når Michael er på sygedagpenge.
Oktober 2011: Michael bliver tilbudt revalidering. Så han enten skal finde sig et arbejde eller omskoles.
December 2011: Michael siger ja til at uddanne sig som skiltemaler.
Kommunen giver ham besked om, at han kan starte i januar 1012.
Januar 2012: Michael kan ikke starte på uddannelsen, da kommunen ikke har glemt at sende ham i praktik i tre måneder, som reglerne kræver.
Kommunen lover ham, at han kan komme ind på uddannelsen til august 2012.
Michael melder sig til uddannelsen og kommer ud på skolen til introdukionssamtale.
Dagen før Michael skal starte på skolen, får han besked fra kommunen om, at han ikke kan starte alligevel, da han mangler papirer fra praktikken. Det skulle ordnes af en af kommunens medarbejdere, som i mellemtiden er fyret.
Papirerne bliver bragt i orden. Michael får nu at vide, at han først skal undersøges på en smerteklinik på Køge Sygehus, før han kan blive godkendt til uddannelsen.
Kommunen siger, han selv skal ringe for at lave en aftale med smerteklinikken.
Han får at vide af personalet på Smerteklinikken, at han ikke selv kan lave en aftale, men at det er kommunen, der skal gøre dette.
September 2012: Michael bliver undersøgt på smerteklinikken.
Oktober: Efter at Michael ikke har hørt om resultatet i halvanden måned, ringer han til sagsbehandleren, der siger, at hun ikke har hørt noget.
Senere siger sagsbehandleren, at hun har fået at vide, at han aldrig har været på smerteklinikken.
November: Pludselig dukker Michaels papirer fra Smerteklinikken alligevel op i kommunen.
December: Michael henvender sig til Roskilde Avis, fordi han føler sig trukket rundt i manegen af kommunen, og fordi der snart er gået to år siden, han kom til skade.
December 2012: Michael bliver kaldt til møde med borgmester Joy Mogensen, sagsbehandler og en fra jobcentret. Her får han pludselig at vide, at omskoling ikke er den eneste mulighed. Han kan også vælge at fortsætte med at arbejde som autolakerer, og det vil han helst.
Han kan vælge mellem at få kommunen til at betale sine ekstra sygedage eller at få en medhjælper, der skal klare de tunge løft, som han ikke selv kan klare mere.
Januar 2013: Michael skal atter til møde med kommunen.

null

Publiceret 25 January 2013 08:00