Ud på søen

Isen er nu så tyk, at Kolding Kommune fredag den 25. januar åbner Slotssøen

Derudover kan man også gå på søen i Ødis og på Bønstrup Sø i Vamdrup. Til gengæld er isen i Dollerup Engsø ved Lunderskov og Marielundsøen ikke tyk nok endnu.
Selvom isen, de steder hvor man nu kan stå på skøjter, er målt til at være over 13 centimeter tyk, anbefaler Stine Houborg, der er skov- og landskabsingeniør ved Kolding Kommune, folk til at være varsomme, når de færdes på isen:
- Naturlige søer kræver respekt. Specielt ved ind- og udløb, hvor der løber vand, er isen mere usikker, så de områder skal man generelt holde sig langt væk fra, siger hun.
 

Højere temperaturer på vej

I løbet af få dage melder meterologerne om stigende temperaturer, og derfor kan tilladelsen til at færdes på isen på de fire søer hurtigt blive trukket tilbage igen
- Hvis der skulle opstå plusgrader både dag og nat i weekenden, så sender vi folk ud for at tage nye isprøver, og under alle omstændigheder måler vi isen igen mandag, fortæller Stine Houborg.
På siden Vintersport kan du altid se, hvilke søer kommunen har tilladt færdsel på. Desuden er der opsat skilte ved søerne, som fortæller, hvis isen er usikker at færdes på.
Tidligere på ugen blev den kunstige sø i Legeparken åbnet for skøjteløb mm. Her kan man låne skøjter hver dag klokken 10-15.30.

Publiceret 25 January 2013 13:04