Jelling Musikfestivals Lars

Jelling Musikfestivals Lars "Charlie" Mortensen ved roret, da han udlevede sin gamle sejlerdrøm. Fredericia Boat Show finder sted den 22.-24. februar og 28. februar-3. marts 2013.

Udlængsel, eventyrlyst og vovemod på bådmesse

Fredericia Boat Show søsætter et spækket program

De besøgende kan glæde sig til et væld af aktiviteter, shows, kåringer, konkurrencer og ikke mindst spændende foredrag, når årets Boat Show i Fredericia skydes i gang den sidste weekend i februar.
Den 25. udgave af messen byder blandt andet på en række sejler-personligheder, som har udlængsel, eventyrlyst og vovemod til fælles.
Det gælder blandt andre den legendariske langturssejler Jimmy Cornell. Den kendte englænder har skrevet flere end 20 bøger om sejlads på de syv verdenshave. Han har sejlet jorden rundt flere gange og har mere end 100.000 sømil under kølen.
Publikum kan også møde Kirsten Thomsen og Kim Bork Matiesen, der som de første danskere i sommeren 2012 gennemsejlede den sagnomspundne Norvestpassage i deres 42 fods sejlbåd SOL.
Sejler og forfatter Benedicte Riis er også bidt af en gal langturssejler. Hun købte sin 31 fods båd i Sydafrika og sejlede til Rio de Janeiro og rundt i Sydatlanten nogle år. Dernæst tog hun Brasiliens kyst og Caribien og senest Panama-kanalen og Stillehavsområdet. Ud over at have fostret hele Tante Andante-universet har hun skrevet voksenbogen "Slip drømmene fri", som præsenteres på bådmessen.
Cook, havkajak og børn
Interesserede kan også opleve indlægget fra Jelling Musikfestivals mangeårige styrmand, Lars "Charlie" Mortensen, som beretter om udlevelsen af sin gamle drøm om at sejle i Kaptajn Cook's kølvand.
Havkajakroer Jørgen Skovmand tilbagelægger selvsagt lidt kortere distancer end langturssejlerne, men det gør ikke hans oplevelser mindre interessante. Han fortæller om sine mange spændende ture til 14 forskellige lande samt om sin bog "Havkajakroer – sikkerhed for bedre oplevelser".
For de kommende sejlergenerationer er der Børnebio, hvor det – naturligvis – er "Far til fire til søs", der vises. Børnene kan også se frem til at sejle med fjernstyrede modelbåde.
Boat Show danner i øvrigt også rammen om kåringen af "Årets Havn" - et arrangement, som bliver krydret med sejler og tv-vejrmand Peter Tanev.
Læs mere om programmet på www.boatshow.dk.

Publiceret 25 January 2013 11:00