Hvert år bliver mere end 40.000 danske hjem udsat for indbrud - mange af disse kan undgås ved at følge nogle simple forholdsregler
Foto: MostPhotos

Hvert år bliver mere end 40.000 danske hjem udsat for indbrud - mange af disse kan undgås ved at følge nogle simple forholdsregler Foto: MostPhotos

Undgå ubudne gæster i ferien

Vinterferien er højsæson for både ski- og solferier. Men for mange danskere bliver glæden ødelagt, når de kommer tilbage til et hjem, der har haft besøg af indbrudstyve. Med simple forberedelser kan du undgå indbrud i ferien.

Uge syv og otte er skolernes vinterferie, og det udnytter mange danskere til at komme væk og nyde fridagene med familie og venner. Alene i løbet af den ene uge vurderes det, at mere end 100.000 danskere tager på ferie.
Desværre holder indbrudstyve ikke fri. Analyser viser, at de fleste indbrud sker i forbindelse med ferier og højtider, når folk ikke er hjemme. Et sikkert hjem er altså et hjem, hvor der er nogen hjemme – også når der ikke er det. Det er der råd for, fortæller Peter Folman, der er afdelingschef i Dansikring Direct – Verisure, der er europas førende leverandør af alarmsystemer.
- Der er nogle ganske simple forholdsregler, man kan følge for at sikre sig, når man tager af sted på ferie. Hvis man har nogle naboer eller venner, der er hjemme, kan de ved bare at bruge et par minutter af deres dag få det til at se ud som om, der er nogen hjemme. Nu kan det godt se ud til, at der kommer til at være sne de næste par uger, og så er det oplagt at få en nabo til enten at skovle sne eller efterlade nogle fodspor i en indkørsel eller foran hoveddøren. Eller også kan man bede naboen om at hænge tøj til tørre foran dit hus i den tid, du er væk. På den måde kan du være hjemme, også selvom du er på ferie, anbefaler Peter Folman, der dog også har andre løsninger på problemet.
- Man kan meget med teknologien i dag. For eksempel med en fotodetektor, der sender billeder til et alarmselskab hvis man er så uheldig, at man bliver udsat for et indbrud. På den måde kan man sikre en hurtig udrykning, hvis der er noget galt. Det er en simpel og effektiv måde at sikre sig på, så der stadigvæk er nogen, der holder øje med dit hjem, når du ikke selv er i nærheden.

Få forholdsregler hjælper

Hvert år bliver mere end 40.000 danske hjem udsat for indbrud. Mange af de indbrud kan undgås ved at følge nogle meget simple forholdsregler.
Peter Folman har følgende gode råd til danskerne, inden de tager på ferie:
Det helt simple. Sørg for at alle døre er ordentlig last med gode låse og at alle vinduer lukket. Bor du i hus skal du også huske at lukke alle viduer på første sal.
Vær diskret. Der er ingen grund til at melde ferieplanerne ud på de sociale medier. Mange indbrudstyve finder frem til deres ofre ved hjælp af facebook.
Allier dig med en nabo. Få din nabo til at hjælpe dig med at få dit hjem til at se beboet ud. Det kan være ved at fylde skraldespanden, tømme postkassen eller parkere en bil i indkørslen.
Anskaf en fotodetektor i tilslutning til din alarm. Den kan tage billeder og sende dem direkte til et alarmselskab i tilfælde af indbrud. På den måde kan de med det samme verificere at der er indbrud og alarmere de relevante myndigheder.

Publiceret 25 January 2013 09:00