Vejarbejdere fra Svend B. Thomsen i Varde er i fuld gang med etableringen af en cykelsti. Men de skal samtidig passe på de fartgale bilister.
Foto: Kim Schou

Vejarbejdere fra Svend B. Thomsen i Varde er i fuld gang med etableringen af en cykelsti. Men de skal samtidig passe på de fartgale bilister. Foto: Kim Schou

Politiet tilkaldt:

Vejarbejdere frygter for deres liv

Etableringen af en cykelsti på Strandvejen skaber problemer. Bilisterne respekterer ikke arbejdet.

Af
Kim Schou

Det er ikke første gang man hører om problemer med bilister der blæser på vejarbejderes sikkerhed. Men etableringen af en cykelsti på Strandvejen omkring Henne, giver problemer.
På et område spærrer arbejdet det halve af vejen, og der er i god afstand sat skilte op med hastighedsbegrænsning fra 80 - 70 og ned til 50 km/t.
"Problemet er bare, at mange bilister blæser på dette og kører som det passer dem," oplyser lederen af lokalpolitiet i Varde, Torben Kloster.
Den anden dag blev vejarbejderne bange for bilernes fræsen og en bilist ramte og ødelagde en afmærkning. Derfor bad de os komme derud, og det var vi så torsdag, fortæller Torben Kloster, der var rystet over resultatet.
"Vi sendte tre mand på gaden i en time og fem bilister fik et klip i kørekortet. De kørte mellem 71 og 84 km/t."
En af bilisterne der blev snuppet havde vejarbejderne ellers prøvet at tale til fornuft dagen før, men hans kommentar var bare: Jeg har ikke tid til at køre langsommere.
"Derfor opfordrer vi nu bilisterne til at tænke sig om, Vejarbejderne står der for vores skyld," slutter Torben Kloster, der lover at politiet snart vil være at finde derude igen.
Vejarbejdet fortsætter til 1. maj.

Selvom skilte markerer at hastigheden skal sættes ned, så overholder ikke alle bilister reglerne.
Foto: Kim Schou

Selvom skilte markerer at hastigheden skal sættes ned, så overholder ikke alle bilister reglerne. Foto: Kim Schou

Publiceret 25 January 2013 09:00