Det nye parkeringshus Ved Anlæget. Der kommer en gangbro fra p-huset over til første sal i mary's.

Det nye parkeringshus Ved Anlæget. Der kommer en gangbro fra p-huset over til første sal i mary's.

336 nye parkeringspladser ved mary's

Shoppingcentret mary's ser frem til nyt p-hus med 336 pladser lige udenfor døren

Det nye kommunale parkeringshus på pladsen Ved Anlæget bag mary's er snart klar til at tage imod 336 biler. Parkeringshuset forventes at åbne i slutningen af marts, og det er noget, butikkerne i shoppingcentret ser frem til. Især fordi der kommer en gangbro fra parkeringshuset over til mary's.
"Vi har store forventninger til, at vi får væsentligt flere kunder." siger Ditte Voersaa, centerchef i mary's.
Centerchefen håber, der bliver to timers gratis parkering, som borgmesteren har foreslået. Det vil være med til at trække folk til den nordlige ende af gågaden, mener Ditte Voersaa.
Forslaget om gratis parkering er blevet kritiseret af Bryggen, der har sit eget parkeringshus i den anden ende af gågaden og tilbyder gratis parkering i to timer. Det vil ikke være fair konkurrence, mener Bryggen, hvis kommunen tilbyder gratis parkering lige udenfor konkurrentens (mary's) dør.
Centerchefen i mary's mener dog, det kun vil være rimeligt med to timers gratis parkering i det nye p-hus. Dels fordi mary's selv betaler for gangbroen, og især fordi man har finansieret hovedparten af udgiften til p-huset, argumenterer Ditte Voersaa. De tidligere ejere af mary's deponerede 21 millioner kroner til et fremtidigt parkeringshus, da shoppingcentret blev opført.
"Handelslivet bløder i den her ende af gågaden, og det er en fælles opgave at fastholde og tiltrække kunder fra oplandet. Vi skal hjælpe hinanden som handelsby og se det fra et helikopterperspektiv," siger Ditte Voersaa, centerchef i mary's.

null

Publiceret 27 January 2013 11:00