Limousinekvæg er meget store dyr, mellem 1 og 1,5 ton kan sådan en krabat veje.

Limousinekvæg er meget store dyr, mellem 1 og 1,5 ton kan sådan en krabat veje.

Mød firebenede limousiner

Tre avlere fra midtlandet slår stalddørene op for besøg

Af
Lene Dalsgaard

Kom og se det smukke Limousine kvæg, når tre avlere fra Vojens og Toftlund holder åbent hus.
Det sker lørdag den 2. februar i tiden fra 10-16.
Limousinen er i dag den mest udbredte kødkvægsrace i Danmark, Kødet er både velsmagende mørt og fedtfattigt. Dyrene er meget muskuløse og store, en udvokset ko kan veje et ton, mens en udvokset tyr kan veje helt på til 1,5 ton.
Ved Åbent Hus arrangementerne er der mulighed for, at få meget at vide om dyrene og det store avlsprogram, der forgår. Værterne ser frem til at møde forbrugeren, at vise dem dyrene og hvordan de har det, men også andre avlere, eller folk, der måske går med en drøm om at bliver limousineavler.

Familieprojekt

De tre avlere, har foruden interessen for den særlige race, også det til fælles, at de har avlen som deres bibeskæftigelse. Til gengæld er det noget der kan deles af hele familien, Susanne og Dan Have bor i Allerup syd, som ligger lidt vest for Toftlund og her er deres fire børn i alderen 5-12 år, i høj grad med i projektet, som også indbetaler deltagelse i diverse dyrskuer.
Dyrskuerne er i det hele taget en vigtig begivenhed for de tre avlere.
De tre avlere er alle meget begejstrede på Jord-til-bord ideen og det kød, som de producerer, sættes til salg, og sælge stil private kunder vis de lokale slagtehuse.
De tre besætninger er "Lilholdt Limousine" ved Susanne og Dan Have, Allerup Syd 4, Toftlund, "Granly Limousine" ved Kirsten Hjort Madesen og Bent Kloster, Granlyvej 2,Vojens og "Balløjgårdens Limousine," Balløjvej 2, Kolsnap, Vojens.

Publiceret 27 January 2013 08:00